Двукратна шампионка на Исландия е най-новото име в Монтана 2003


Двукратна шампионка на Исландия е най-новото име в Монтана 2003
(сн. fiba)
23-07-2024 09:49 | BGbasket.com

Новините в Монтана 2003 не липсват. „Белите“ осъществиха още един входящ трансфер, привличайки своето второ чуждестранно и общо четвърто ново попълнение това лято. Под ръководството на Преслав Пешев ще се изявява Киана Джонсън, обявиха днес официално от клуба. Американката ще носи екипа на тима от Монтана през следващия сезон.

 

 

 

Гардът прекарва миналата кампания в БК Минск, където оставя следа. Тя помага на тима от беларуската столица да спечели титлата в първенството. Джонсън оставя на сметката си средни показатели от 14.8 точки, 4.6 борби и 8.0 асистенции за 32 мача в елита на Беларус.

 

Преди това 30-годишната състезателка носи екипите на финландските Форсан Алку и Тапиолан Хонка, исландските КР и Валур, както и еквадорския Бока. Интересното е, че при престоя си в тима от Рейкявик през 2023 влиза в ролята и на помощник-треньор. С Валур е двукратна шампионка на Исландия, а с КР спечели суперкупата на страната. MVP е на плейофите в Исландия през 2023 г.

 

На колежанско ниво 173-сантиметровата баскетболистка преминава през Мичиган Стейт и Вирджиния Юниън Юнивърсити. Играч на сезона е във Дивизия II през 2016 г.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Киана Джонсън, Монтана, женска А група
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи