Даниел Клечков застава начело на мъжкия Берое


Даниел Клечков застава начело на мъжкия Берое
(сн. https://balkan-basket.com)
24-07-2024 19:55 | Веселин Михайлов

След като стана ясно, че женският Берое ще администрира вече процесите и в мъжкия тим, стана ясен и новият старши треньор. На пейката на старозагорския отбор ще бъде Даниел Клечков. По информация на BGbasket.com той е бил гласен за поста в последните седмици, а тази вечер това бе потвърдено от клуба. „Зелено-белите“ не дават яснота  за колко време е договорката с наставника, като допълват, че неговият екип ще стане ясен скоро.

 

Клечков замени Дарин Иванов, който през март изпълняваше функциите на играещ треньор. Според информация на нашата медия той е бил поканен да поеме и Ямбол, но е предпочел офертата на отбора от Стара Загора .

 

В последните две години младият наставник бе част от щаба на ЦСКА, като през миналия сезон помогна за класирането в първия кръг на Sesame НБЛ и за четвъртфиналите в турнира за Купата на България. При престоя си спечели сребро за купата на страната и бронз от елита. 

 

Досега 34-годишният специалист е бил начело на Септември, Шампион 2006, Черно море Тича и втория отбор на Рилски спортист. В кариерата си е работил още като асистент в първия тим на Рилецо, Академик София и "моряците". До този момент е изпълнявал функциите на помощник-треньор в националните отбори на България за младежи до 20 години и за момчета до 16-годишна възраст. Освен това бе начело и на кадетите и на юношите. Към момента е асистент в представителните ни тимове за мъже и за юноши до 18 години.

 

На сметката си със самоковци има една Купа на България. Във визитката му личи и едно сребро в Балканската лига, което спечели при престоя си в тима от Самоков.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое, Даниел Клечков, НБЛ - мъже
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи