Берое вече е само един


Берое вече е само един
24-07-2024 19:58 | BGbasket.com

Берое вече е само един. Считано от днес мениджмънтът, администрирането и съпътстващите процеси, нужни за функционирането на мъжкия БК "Берое" и всички формации от школата - мъжко направление, се поемат от екипа на женския БК "Берое". С тези думи от женския клуб в Стара Загора се обърнаха към привържениците на баскетбола в града по повод предприетите промени това лято.

 

Както по-рано стана ясно, мъжкият отбор на Берое, който досега участваше в Sesame НБЛ, не подаде заявка за новия сезон, а мястото му ще бъде заето от другия баскетболен клуб в града, който досега развиваше само женско направление.


Ето и какво още написаха от Берое Стара Загора:

 

Беройци,

 

С голямо удоволствие обявяваме, че след последователната работа и успехите на женския отбор "Берое" на всички нива през последните години, клубът реши да приеме ново предизвикателство и да разшири своята дейност.

 

След разговори и постигната договора с досегашното ръководство на мъжкия отбор на "Берое", считано от днес:

 

 - мениджмънтът, администрирането и съпътстващите процеси, нужни за функционирането на мъжкия БК "Берое" и всички формации от школата - мъжко направление, се поемат от екипа на женския БК "Берое". С други думи - "Берое" вече е само един!

 

Мъжкият отбор ще участва в Националната баскетболна лига с името "Берое", а всички селекции от школата - в съответните за възрастта ДП.

 

Тази стъпка е поредното доказателство за амбицията и стремежа на БК "Берое-Стара Загора" да се утвърди като водеща сила и значим фактор в българския баскетбол.

 

Считаме, че това е възможно единствено с усилията на целия екип - мениджърски, административен и спортно-технически, както и с безрезервната подкрепа на нашите фенове – както е било винаги!

 

Треньор на мъжкия отбор на Берое ще бъде Даниел Клечков. Разчитаме, че неговата младост, съпътствана от натрупаните знания, хъс и амбиция ще са здрава основа за успешно беройско бъдеще.

 

Съвсем скоро ще обявим екипа, с който Клечков ще работи, както и първите състезатели в тима!

 

Очаквайте и новини за селекцията и подготовката на женския отбор, който тази година се завръща за участие в Адриатическата лига и, както подобава, ще се бори за призово класиране. Освен това ни предстои защита на титлата в шампионата и борба в турнира за Купата!

 

Накрая, но не на последно място, бихме искали да изкажем благодарности на г-н Васил Кифев и всички хора, които заедно с него са водили битки и са постигнали успехи в името на каузата "Берое".

 

Вярваме, че най-доброто предстои!

Само Берое!"

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи