Стабилна Германия намери място на четвъртфиналите в Париж


Стабилна Германия намери място на четвъртфиналите в Париж
(сн. fiba)
30-07-2024 23:55 | BGbasket.com

Националният отбор на Германия грабна билет за четвъртфиналите на олимпийския турнир по баскетбол за мъже на Игрите в Париж. Актуалните световни шампиони отказаха Бразилия с 86:73 в мач от втория кръг в група B. На закрития стадион в "Пиер Мороа" първото полувреме не бе лишено от интрига, но баскетболистите на Гордън Хърбърт заздравиха защита през второто и това се оказа достатъчно да си свършат работата срещу играчите на Александър Петрович, както и да постигнат втори последователен успех.

 

Така германците делят първото място в групата с Франция, като и двата отбора имат по две победи, а бразилците все още не знаят какво е успех след два кръга и заемат четвъртата последна позиция в подреждането. На 2 август (петък) Бундестима ще срещне именно французите в спор за върха. От своя страна "кариоките" ще имат важен мач с Япония в същия ден. 

 

 

 

Слабата резултатност бе главният фактор началото. Влизането в ритъм на Андреас Обст  и стабилната защита помогнаха на символичните гости да установят контрол върху събитията на паркета. Бразилците нямаха какво да предложат в нападение и Айзък Бонга се възползва от този факт, извеждайки германците с 12 точки в края на първата част.

 

Сценарият с ниската резултатност се повтори и на старта на втория период. Символичните домакини най-сетне намериха себе си с помощта на Витор Бените, Бруно Кабокло и Ги Сантош, като именно тримата поведоха тима към пълния обрат. Лидерските качества Денис Шрьодер изпъкнаха веднага за Бундестима, но „кариоките“ продължиха да набират скорост и оформиха 40:40 на голямата почивка.

 

 

Стартът на третата част бе идентичен на първата и втората. Действащите световни шампиони повториха упражнението от първото полувреме и отново се озоваха в ролята на лидери чрез Даниъл Тайс и Шрьодер. Макар че Лукас Диас и Кабокло се опитаха да напомнят за себе си, Мориц Вангер, Бонга и Шрьодер направиха така, че германците да се отскубнат с 9 точки след 30 минути.

 

Финалната десетка стартира по вкуса за Бундестима, който направи огромна крачка към победата с натрупването на двуцифрена преднина, изкована от Мориц Вагнер, Бонга и Обст. До края на мача бразилците трудно намираха аргументи за подобаващ отговор и това улесни германския отбор до края на мача.

 

Денис Шрьодер бе над всички за Бундестима с 20 точки, 6 асистенции и и 4 точни шута зад дъгата. Франц Вангер завърши със 17 точки, Айзък Бонга добави 15, Андрас Обст има 14.

 

Яго дос Сантош отвърна за южноамериканците с 18 точки и 8 асистенции. Витор Бените вкара 17. 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БРАЗИЛИЯ - ЯПОНИЯ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ОЛИМПИЙСКИ ИГРИ, 2024

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПИТЕ НА ОЛИМПИЙСКИ ИГРИ, 2024

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИЙСКИ ИГРИ, 2024

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИЙСКИ ИГРИ, 2024

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Париж 2024, Германия, Бразилия
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи