Йордан Минчев избра 10-кратен шампион на Белгия


Йордан Минчев избра 10-кратен шампион на Белгия
(сн. fiba)
02-08-2024 22:07 | BGbasket.com

Йордан Минчев не се забави с намирането на нов отбор. Българският национал ще се изявява в Белгия за първи път в своята кариера. Крилото подсили редиците на Спиру Шарлероа, оповестиха тази вечер официално от клуба. Той и ръководните фактори на участника в BNXT Лигата, който 10-кратен шампион на Белгия, постигнаха съгласие за следващия сезон.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Spirou Charleroi (@spiroubasket)

 

 

Както е известно, Минчев постави начало на миналия сезон със Сибиу, където за отрицателно време се превърна в един от лидерите и бе съотборник с друг национал – Павлин Иванов. Все пак роденият в Сливен играч се раздели с румънците в средата на ноември, за да облече екипа на Балкан в началото на декември. Неговото присъствие бе сред основните фактори за силното представяне на Балкан, който се поздрави със среброто в НБЛ и полуфинал в турнира за Купата на България, както и с място във втората фаза на ФИБА Къп. Часове по-рано стана ясно, че двете страни няма да продължат заедно.

 

Срещу неговото име личат средни показатели от 14.4 точки, 7.8 борби и 2.4 асистенции за 32 мача във всички турнири на местна почва, докато във втората по сила надпревара, организирана от ФИБА, финишира с по 10.7 точки, 8.2 овладени под двата ринга топки и 2.0 завършващи подавания за 4 срещи.

 

Кариерата на 25-годишния баскетболист преминава още през Левски, Академик София и Рилски спортист. 206-сантиметровият стрелец е трупал опит още в турските Фенербахче и Истанбул, унгарските Атомерому и Орошлани Лайънс, сръбския Вършац и северномакедонския и МЗТ Скопие.

 

Във визитката си със „сините“ има титла на в НБЛ и едно бронзово отличие. Със столичани може да се похвали още с една Купа и Суперкупа на България, както и с едно сребро за купата на страната. С тима от Скопие спечели Купата на Северна Македония.

 

Така Йордан Минчев се превърна във втория българин, който от следващия сезон ще играе за белгийски отбор след Иван Алипиев в Антверп Джайънтс.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Йрдан Минчев, Спиру Шарлероа
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи