Страхотни! Девойките U18 предсрочно спечелиха групата и отиват на четвъртфинал


Страхотни! Девойките U18 предсрочно спечелиха групата и отиват на четвъртфинал
(сн. FIBA.basketball)
04-08-2024 20:23 | BGbasket.com

Националният отбор на България за девойки U18 се класира за четвъртфиналите на Европейското първенство в Дивизия B, което се провежда в Плоещ. Това стана, след като тимът ни постигна трета поредна победа на шампионата, този път срещу Гърция със 72:62.

 

С успеха българките остават начело в групата с баланс 3-0, като дори при загуба в последния си мач от Северна Македония, няма как да бъдат изместени от първата позиция. Причината е, че следващият им съперник вече има две поражения, а в случай на равенство с някой от останалите тимове в групата, нашите имат предимство в директните мачове срещу всеки от тях.

 

Мачът със Северна Македония е на 6 август (вторник) от 16:00 часа.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Двубоят започна много равностойно, като през първата четвърт двата отбора си размениха водачеството общо седем пъти. Никой обаче не успя да се откъсне с повече от 4-5 точки и след десет минути игра България бе напред с 24:20. Гърция за кратко отново поведе на старта на втория период, но след това започна да прави куп пропуски, от които нашите се възползваха и на почивката се откъснаха с 45:32.

 

След паузата съперникът заигра по-добре и на няколко пъти скъсява дистанцията само на 3, но преди заключителната четвърт преднината на баскетболистките на Маргарита Маринкова отново бе двуцифрена – 60:50. Тимът ни водеше и през цялата последна част, като не позволи на гъркините отново да намалят значително разликата.

 

Албена Соколова бе най-резултатна за България със 17 точки, като записа още 6 борби и 5 асистенции. Димана Костова има 16 точки, а Деница Манолова направи трети пореден дабъл-дабъл – 13 точки и 12 борби.

 


СТАТИСТИКА НА БЪЛГАРИЯ U18 ОТ МАЧА С ГЪРЦИЯ U18

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2024 ЗА ДЕВОЙКИ U18, ДИВИЗИЯ В

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПИТЕ НА ЕВРОБАСКЕТ 2024 ЗА ДЕВОЙКИ U18 / ДИВИЗИЯ B

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България U18 (жени)
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи