САЩ не допусна изненада и продължава по план към полуфиналите


САЩ не допусна изненада и продължава по план към полуфиналите
(сн. FIBA.basketball)
08-08-2024 00:26 | BGbasket.com

Националният отбор на САЩ се изстреля към полуфиналите в баскетболния турнир при жените на Олимпийските игри в Париж. Тимът не допусна изненада срещу отбора на Нигерия, който за първи път в историята си има представител на елиминации на най-големия спортен форум, надигравайки го с 88:74.

 

В следващия фаза на турнира съставът на Шерил Рийв ще премери сили с Австралия, който по-рано днес отсрани отбора на Сърбия.

 

 

Американките направиха летящ старт на двубоя, за да се изстрелят напред в края на първия период с 9 точки преднина - 26:17. Баскетболистките на Рина Уакама успяха почти напълно да заличат изоставането си през първите минути на втората част, но САЩ не си позволи да загуби лидерската позиция и до почивката отново дръпна напред с 52:33.

 

След подновяването на играта съставът на Шерил Рийв достигна и до най-голямата си преднина от 30 точки от началото на срещата, като постави и край на интригата. В оставащото време разликата бе намалена, но продължи да бъде двуцифрена за безпроблемния успеха на САЩ.

 

Ейжа Уилсън поведе америанките към победата с 20 точки и 11 борби. Джаки Йънг наниза 15 точки, Бриана Стюарт регистрира 13 и 5 борби, Бритни Грайнър вкара 11.

 

Промис Амукамара отвърна за африканките с 19 точки. Ейми Оконкуо има 17 и 7 борби, Езине Калу приключи с 16 и 7 асистенции. 

 


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ОЛИМПИЙСКИ ИГРИ, 2024 (ЖЕНИ)

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИЙСКИ ИГРИ, 2024 (ЖЕНИ)

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИЙСКИ ИГРИ, 2024 (ЖЕНИ)

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Париж 2024
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи