Павлин Иванов ще бележи в Испания


Павлин Иванов ще бележи в Испания
(сн. fiba)
08-08-2024 18:02 | BGbasket.com

Павлин Иванов ще продължи да демонстрира своите възможности зад граница. Българският национал избра Испания за следващата стъпка в своята кариера. Гардът е най-новото име в състава на Менорка, където в последните години се изявяваше друг българин – Емил Стоилов. Капитанът на българския национален отбор и участникът в Liga Leb Oro постигнаха договорка за следващия сезон.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Hestia Menorca (@basquetmenorca)

 

 

Иванов прекара отминалата кампания в Сибиу и не срещна никакви проблеми да се превърне в едно от главните оръжия на румънците, като за кратко бе съотборник с Йордан Минчев. Роденият в Ямбол играч помогна на „орлите“ да намерят място на четвъртфиналите в елита на северната ни съседка и в първия кръг за Купата на Румъния. Той остави срещу името си средни показатели от 11.0 точки, 2.1 борби и 2.5 асистенции в румънското първенство, докато във ФИБА Къп се отличи с по 11.0 точки, 2.0 овладени под двата ринга топки и 2.1 завършващи подавания за 6 срещи.

 

До този момент 31-годишният баскетболист е носил още екипите на Ямбол, Лукойл Академик, Левски Лукойл, Берое Стара Загора , Рилски спортист и Балкан. В кариерата на 195-сантиметровия стрелец личат периоди в италианските Бенетон Тревизо и Тревильо, както и в черногорския Будучност.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Hestia Menorca (@basquetmenorca)

 

 

С тима от Правец стигна до две титли в Sesame НБЛ и веднъж бе избран за MVP на финалите. На сметката си със „студентите“ има и два сребърни медала за Купата на България. При престоя си в Левски завоюва също златото в родния шампионат и взе сребърно отличие за купата на страната. Към неговата колекция можем да добавим и златото от Балканската лига, което спечели със столичани.

 

С Рилски се поздрави на два пъти с купата и веднъж със суперкупата на страната, като  спечели и две сребърни отличия на местна почва. Освен това бе избран за MVP на финалите за Купата на България. Със „зелените“ е двукратен шампион на България.

 

Павлин Иванов е вторият българин, който ще се подвизава в испанската втора дивизия след Димитър Димитров, който по-рано това лято премина в Паленсия

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Павлин Иванов, Менорка
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи