Дебютант в Лига Ендеса се похвали с Дий Бост


Дебютант в Лига Ендеса се похвали с Дий Бост
(сн. Trotamundos de Carabobo/Instagram)
18-08-2024 15:40 | BGbasket.com

Дий Бост за пореден път смени клубната си принадлежност. Този път американецът с български паспорт ще продължи своята богата кариера в Испания. Гардът е най-новото попълнение в състава на Форка Лейда, обявиха днес официално от клуба. Бившият национал и дебютантът в Лига Ендеса си стиснаха ръцете за сезона, който предстои.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от HIOPOS LLEIDA (@flleida)

 

 

За последно гардът бе част от Индиос де Маягес, където се озова в началото на юни, ставайки част от пуерториканците за настоящето лято. Впоследствие той не се задържа много и в средата на юли подсили Тритамундос, оставяйки добри впечатления и за венецуелците. Все пак и там пътят на Бост се оказа твърде кратък,като това бе втори престой за него след този през 2014 година.

 

Роденият в Конкорд играч записа средно по 13.2 точки, 4.2 борби и 5.2 асистенции за 4 мача в пуерториканския тим, докато във венецуелския отбор завърши с  по 12.0 точки, 3.8 овладени под двата ринга топки и 3.0 завършващи подавания за 8 срещи.

 

Досега кариерата на 34-годишния баскетболист преминава още през френските Страсбург, Монако, АСВЕЛ Вильорбан и Метроплитанс 92, черногорския Будучност, турските Трабзонспор и Галатасарай, полския Стелмет Жельона Гура, литовския Жалгирис и руския Химки, както и през Солт Лейк Сити Старс в G-Лигата.

 

Със Страсбург завоюва Купата на Франция, докато със Стелмет спечели шампионската титла на Полша. Може да се похвали и със златото на Черна гора, което грабна при престоя си в Будучност. На сметката си с „монегаските“ има трофея в Еврокъп и една Купа на Лидероте във Франция. MVP на редовния сезон в Полша през 2016 година.

 

188-сантиметровият плеймейкър е бивш възпитаник на Мисисипи Стейт, където играе от 2008 до 2012 година.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Дий Бост, Форка Лейда
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи