Богдан Петков: Опитаха се да ни съсипят през миналия сезон


Богдан Петков: Опитаха се да ни съсипят през миналия сезон
(сн. Краси Веселинова/БФБ)
27-08-2024 20:05 | Веселин Михайлов

Богдан Петков говори за финансовите трудности, пред които Спартак Плевен е бил изправен в хода на миналия сезон, когато един от спонсорите е бил принуден да се оттегли, а друг е излъгал клуба. Той е на мнение, че участието на "синьо-белите" в Европейската северна лига е реклама за Плевен в цяла Европа. Пред BGbasket.com генералният мениджър на "синьо-белите" отново апелира за нужното внимание от страна на Община Плевен.

 

Миналата кампания се оказа много изтощителна, особено на фона на това, че един от спонсорите беше принуден да се оттегли след Нова година, а друг от тях изключително грозно ни излъга. Озовахме се в много тежка ситуация, която отново трябваше да изнасяме на гръб с моето семейство. Успяхме да го избутаме с много сериозни трудности. Надявам се, че през този сезон проблеми от финансова гледна точка няма да се появят, защото беше изключително некоректно тези хора да ни изоставят по средата на сезона и буквално да се опитат да ни съсипят, но за радост не се стигна до там.

 

През миналата кампания ние бяхме от отборите, които играеха в Европа имаха проблеми с визите на чужденците заедно с Балкан. За съжаление, нашето законодателство е направено така, че затруднява визовия процес за американците, когато им изтече визовият престой. Освен това 99% от тях пристигат без единствения документ, който им трябва да донесат, за да получат визи – свидетелство за съдимост от тяхната държава. Това много затруднява процеса, надявам се, че този път няма да е така. Засега общо-взето процесите се движат както трябва“, поясни той.

 

„Още през миналия сезон, когато седнахме да говорим с ръководителите на Европейската северна лига, ясно заявихме, че нашата идея е дългосрочна, за да може да се развива нашият клуб. Да се надяваме, че това ще получи нужното отношение и внимание от Община Плевен, защото това е реклама за целия град в цяла Европа. Дано го разберат, моето желание е да се представим по-добре от миналата кампания и няма да имаме такива кадрови проблеми", завърши Петков.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Спартак Плевен, Богдан Петков, НБЛ - мъже
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи