Панатинайкос се договори с национал на Турция за 1 милион евро (видео)


Панатинайкос се договори с национал на Турция за 1 милион евро (видео)
(сн. fiba)
30-08-2024 18:27 | BGbasket.com

В Панатинакос това лято заложиха на малко входящи трансфери, но за сметка на това качествени. След като в края на юни подписаха с Лоренцо Браун, гърците си осигуриха услугите на едва своето второ ново попълнение. Екипът на „зелените“ ще носи Йомер Юртсевен, анонсираха днес официално от клуба. Турчинът и ръководните фактори на „детелините“ се обвързаха за 1+1 години. Според SDNA тимът от Атина се е договорил с центъра за 1 милион евро на сезон.

 

 

 

Той прекара миналия в Юта Джаз, като имаше договор за още един. Все пак престоят на турския национал приключи на 1 юли, тъй като вторият сезон от неговия контракт не бе гарантиран. През 2023/2024 Юртсевен записа средни показатели от 5.0 точки и 4.6 борби за 48 мача в НБА.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Basketballmaniacs (@basketballmaniacs_)

 

 

До този момент 26-годишният баскетболист има периоди още в местния Фенербахче и Маями Хийт. Кариерата на родения в Ташкент играч преминава още през Оклахома Сити Блу и Sioux Falls Skyforce в Лигата за развитие към НБА. При престоя си във „фенерите“ завоюва титлата и Суперкупата на Турция.

 

На колежанско ниво 211-сантиметровият гигант се изявява в Северна Каролина Стейт и Университета Джорджтаун.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Панатинайкос, Йомер Юртсевен
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи