Локомотив Пловдив организира турнир в памет на Пенка Стоянова


Локомотив Пловдив организира турнир в памет на Пенка Стоянова
04-09-2024 18:32 | BGbasket.com

Локомотив Пловдив ще организира мемориален турнир в памет на най-успешната баскетболистка в града - Пенка Стоянова, съобщиха от клуба на официална пресконференция. Форматът ще се проведе на 21 и 22 септември с участието на четири отбора.

 

Освен домакините, в турнира ще се включат съставите на Видабаскет (Видин), Политехника (Дупница), както и тимът на Работнички от Република Северна Македония. В първия ден ще са полуфиналите, а във втория - мачът за трето място и финалът.

 

По време на турнира организаторите ще подарят на отборите-участници биографичната книга за легендата, както и богата програма по време на надпреварата, с много игри за публиката и атракции.

 

"Баскетболен клуб Локомотив иска да почете голямата Пенка Стоянова с мемориален турнир за мъжки баскетбол. Искаме да зарадваме Пловдив с такъв празник и да почетем личността ѝ. Смятам, че тя е сред най-големите символи на българския спорт. Искаме турнирът искаме да стане и да се провежда всяка година. Пенка Стоянова заслужава да има зала на нейно име в Пловдив", заяви председателят на БК Локомотив Евелин Парасков.

 

Пенка Стоянова е най-успешната баскетболистка на Пловдив. С националния отбор на България тя е сребърна медалистка от Олимпиадата в Москва през 1980 година и бронзова медалистка от Игрите в Монреал 1976 година. Участвала е на 8 европейски първенства, като печели сребърен медал през 1972 година във Варна и бронзов медал през 1976 година в Клермон Феран, Франция. Три пъти е била включвана в сборния отбор на Европа.

 

Легендарната баскетболистка си отиде от този свят на 16 август 2019 година. 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Локомотив Пловдив
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи