Светислав Пешич приключи със Сърбия


Светислав Пешич приключи със Сърбия
(сн. fiba)
11-09-2024 14:10 | BGbasket.com

Сърбия ще си търси нов селекционер в най-скоро време. На поста повече няма да бъде Светислав Пешич, анонсираха официално от местната федерация. Информацията гласи, че сърбинът ще се раздели с работата си като такъв след края на неговия договор, който изтича през септември. В началото на настоящата седмица той даде да се разбере, че няма желание да изпълнява повече своите задължения и трябва да се търси друг на негово място.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Košarkaški savez Srbije (@kssrbije)

 

 

Пешич пое „плавите“ в края на септември през 2021 година и определено има заслуга за чдесното им представяне, както на европейска, така и световна сцена. Под негово ръководство „орлите“ се пребориха за бронзовите медали на Олимпийските игри в Париж през август, макар че не бяха далече и от отличие с по-различен цвят.

 

Преди година именитият наставник изведе „орлите“ и до среброто на световното първенство в Япония, Индонезия и Филипините.

 

 

 

До този момент 75-годишният специалист е водил още германските АЛБА Берлин, Байерн Мюнхен и Кьолн, испанските Жирона, Валенсия и Барселона, босненския Босна Роял, италианския Лотоматка Рома, сръбския Цървена звезда, руския Динамо Москва, както и националните отбори на бивша Югославия и Германия.

 

Начело на представителния тим на Югославия има един трофей от Евробаскет 2001 г. в Турция и златото на световното първенство в Индианополис от 2022 г. Сред постиженията му личат и титлата от европейското първенство в Германия от 1993 г., когато е треньор именно на Бундестима. Бивш консултант на националния отбор на България за мъже, а след това бе приет в Залата на славата на ФИБА в Клас 2021.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Сърбия, Светислав Пешич
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи