Ямбол все още без зала за домакинствата си


Ямбол все още без зала за домакинствата си
(сн. facebook.com/yambolbasket)
13-09-2024 18:41 | BGbasket.com

Три седмици преди началото на новия сезон в Sesame Национална баскетболна лига все още няма яснота къде Ямбол ще играе домакинските си мачове.

 

Тимът няма как да ползва зала „Диана“, поне в първите месеци от шампионата, заради започналия през май планиран ремонт, но до момента все още няма алтернативна зала.

 

Още през лятото президентът на клуба Диан Кайали разкри пред BGbasket.com, че сред възможните варианти за това са Бургас и Стара Загора, след като по думите му тогава, съоръжението в най-близкия възможен град – Сливен, не отговаряло на нужните изисквания.

 

По наша информация в последно време основната обсъждана опция е била залата в Айтос, на която бе направен основен ремонт преди близо три години. Въпреки реконструкцията обаче, на този етап и в нея няма всички условия за провеждане на мачове от елита и за телевизионното им излъчване.

 

 

Преди ден пък от Ямбол публикуваха интересно съобщение след тегленето на жребия за Sesame НБЛ, в което освен информация за двойките в първия кръг, написаха и следното: „Ръководството на БК "Тунджа" прави всичко възможно да създаде условия Ямбол да играе домакинските си мачове в спортната зала на Айтос, в предвид на това, че Бургас и Стара Загора отказват да предоставят залите си за тази цел поради претоварен график на тяхното използване.“

 

Публикацията обаче няколко пъти бе редактирана след това, като в крайна сметка целият въпросен абзац бе премахнат от нея.

 

 

Новият сезон в Sesame НБЛ започва на 5 октомври, като в официалната програма също не е посочена зала за домакинските мачове на Ямбол. Тимът трябва да започне шампионата именно с двубой на свой терен срещу Берое.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Ямбол
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи