Милър-Макинтайър на ниво, Цървена звезда отказа Локомотив Кубан


Милър-Макинтайър на ниво, Цървена звезда отказа Локомотив Кубан
(сн. vtb-league.com)
13-09-2024 19:50 | BGbasket.com

Коди Милър-Макинтайър и Цървена звезда се поздравиха с първи успех на турнира за Суперкупата във ВТБ Лигата. Американецът с български паспорт и неговите съотборници отказаха Локомотив Кубан с 85:76 в мач от последния трети кръг в група А, който се проведе във „ВТБ Арена“, Москва.

 

Така съставът на Янис Сфейропулос финишира груповата фаза с победа и загуба, за да завърши на второто място в своя поток. Това означава, че Милър-Макинтайър и компания ще спорят за третата позиция в крайното класиране на надпреварата, а следващият им съперник ще стане ясен по-късно тази вечер.

 

 

 

Въпреки че руснаците поставиха по-добро начало, техните съперници използваха силен край на първата част и след 10 минути игра се откъснаха със 7 точки. Подемът на сърбите бе на дневен ред и през целия втори период, когато останаха в ролята на лидери и удържаха щурма на символичните домакини, за да фиксират 45:43 в своя полза на голямата почивка.

 

Историята се повтори и при подновяването на играта, което се оказа достатъчно за „звездашите“ да си осигурят разлика от 6 точки. Във финалната десетка тимът от Белград се зарадва на двуцифрена преднина и до края не изпусна инициативата.

 

Милър-Макинтайър започна сред титулярите и този път се представи на доста по-добро ниво. Българският национал остави известна следа сред най-добрите точконосители и допринесе за успеха на участника в Евролигата. Гардът приключи с по 11 точки, 5 борби, 3 асистенции и 2 откраднати топки за 19 игрови минути. При стрелбата си той бе 2/4 от средно разстояние, 0/1 зад дъгата и 7/7 от линията за изпълнение на наказателни удари.

 

Огниен Добрич регистрира 20 точки и 8 борби от неговите съотборници. Урош Павлович записа 16 и 10 овладени под двата ринга топки, Яго Дос Сантош има 10 и 5 асистенции.

 

Би Джей Джонсън стана най-резултатен за Локомотив с 19 точки, Патрик Уилямс приключи със 17 и 7 асистенции.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Коди Милър-Макинтайър, Цървена звезда, ВТБ Лига
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи