Рилски спортист пропиля 15, но срази шампиона на Финландия


Рилски спортист пропиля 15, но срази шампиона на Финландия
(сн. championsleague.basketball)
17-09-2024 15:59 | BGbasket.com

Рилски спортист запази жива мечтата си за групите на Шампионска лига. Българският тим се класира за полуфиналите на турнир 1 в Анталия, след като на старта на пресявките надви трудно финландския шампион БК Нокия със 71:64. Отборът от Самоков пропиля солиден аванс, като от 17, разликата падна на 2, но въпреки грешките и пропуските в края, показа характер и удържа водачеството си до последно.

 

В следващия си мач победителите от този мач ще се изправят срещу португалския Бенфика, като двубоят е на 19 септември (четвъртък) от 14:00 часа. Само спечелилите всеки от четирите турнира ще се класират за групите.

 

Любомир Киров заложи на изненада в стартовата петица, включваща младия Христо Бъчков, като компания му правеха още един от най-опитните играчи в състава Александър Янев, както и чужденците Алън Арнет и новопривлечените Лакуинси Ридоу и Юре Планинич.

 

 

И двата тима демонстрираха по-точен мерник при стрелбата от близка и средна дистанция в началните минути, а двубоят започна много равностойно. Постепенно Рилски спортист направи серия от 12:2 и поведе със 7, а след първата част бе напред с 21:17, като рано треньорският щаб на тима завъртя почти целия си състав.

 

Нокия стигна до пълен обрат в средата на втората четвърт, но българският шампион веднага отвърна с 9 поредни точки и се откъсна в резултата, като на почивката вече имаше двуцифрен аванс – 42:32. Близо половината от точките на отбора от Самоков до момента бяха вкарани от Юре Планинич и Лакуинси Ридоу – общо 20.

 

Резултатността спадна след паузата. Силно начало изведе Рилски напред със 17, но преди почивката финландският тим върна интригата в срещата, намалявайки за 48:57. Натискът на Нокия продължи и по-малко от четири минути след подновяването на играта разликата падна само на 2 при 59:57, преди тройка на Чавдар Костов да даде малко спокойствие на тима му. Съперникът продължи да поддържа много близка дистанция до последно, но въпреки срива в играта си, баскетболистите на Любомир Киров удържаха водачеството си.

 

Лакуинси Ридоу бе най-резултатен за успеха с 15 точки, но с 6/17 при стрелбата от игра. Юре Планинич реализира 11 точки с 12 борби, а силно се включи и Христо Бъчков с 10 точки.

 

 


СТАТИСТИКА НА РИЛСКИ СПОРТИСТ ОТ МАЧА С БК НОКИЯ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ТУРНИР 1 В КВАЛИФИКАЦИИТЕ НА ШАМПИОНСКА ЛИГА

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Шампионска лига, Рилски спортист
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи