Ново 20: Черноморец ще има отбор в НБЛ


Ново 20: Черноморец ще има отбор в НБЛ
(сн. НБЛ - архив)
29-09-2024 10:47 | Веселин Михайлов

Краят на настоящата седмица се оказа позитивен за Черноморец. „Акулите“ ще имат отбор в Sesame НБЛ и през новия сезон, разбра BGbasket.com. Според информацията действащият носител на Купата на България е получил финансиране, което ще подсигури участието му в елита. То идва благодарение на градоначалника в лицето на Димитър Николов.

 

Както е известно, само преди 10 дни нашата медия информира, че бургаският тим е пред разпад, а причината е свързана с IT компанията, която вече се отказа да го спонсорира, както го првеше през последните години. Информацията гласи още, че по-рано тази седмица отборът от Бургас е бил пред угрозата да пропусне новия сезон, но за щастие това няма да се случи.

 

На този етап „акулите“ тренират само с юноши на клуба, но се очаква в следващите дни да се присъедини старши треньорът Васил Евтимов, както и всички играчи. Няма яснота дали изобщо ще се изиграят някакви контроли. Припомняме, че единственото ново попълнение, обявено официално, е Георги Боянов, който се завърна след година пауза. 

 

През лятото бяха запазени Евгени Хаджирусев и Виктор Онудиуе, както и двама от юношите - Максим Чоков и Илиян Желязков. Също така се очаква бургаският тим да разчита на американец, който е играл в Северна Македония.

 

Черноморец почива в откриващия кръг от 2024/2025, а първият му мач ще бъде срещу Берое в Стара Загора, като на този етап не ясна датата на срещата.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Черноморец, НБЛ - мъже
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи