Силна Карина Константинова при разгром на Келтерн за Купата на Германия


Силна Карина Константинова при разгром на Келтерн за Купата на Германия
04-10-2024 13:47 | BGbasket.com

Карина Константинова и Руторнк Старс Келтерн си осигуриха място в третия кръг на турнира за Купата на Германия. Българката и нейните съотборнички изнесоха лекция при визитата си на Хайделберг след 113:54 в мач от втория кръг.

 

Така баскетболистките на Матеа Тавич затвърдиха добрите впечатления от началото на новия сезон, след като преди няколко дни поставиха успешно начало и в Бундеслигата. Следващият съперник на Константинова и компания за купата на страната ще стане ясен на по-късен етап.

 

Гостите обезсмислиха интригата в този мач още през първото полувреме, спечелено с 44:25. След паузата участникът в Еврокъп отново не срещна проблеми и до края направи победата си внушителна.

 

Константинова влезе от пейката, но това не я спря да изиграе най-силния си мач с екипа на тима от Келтерн. Българската националка се нареди сред най-добрите реализатори и допринесе за разгрома. Гардът завърши с 15 точки, 4 борби и 3 откраднати топки за 17 минути в игра. При стрелбата си тя бе 3/3 от средна дистанция и 3/4 отвъд дъгата.

 

Невена Росич наниза 24 точки и 5 точни шута зад дъгата от нейните съотборнички, Куинша Локет завърши с 18 и 7 асистенции.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Карина Константинова, Рутроник Старс Келтерн
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи