Христова и Жирона отметнаха още един съперник в Испания


Христова и Жирона отметнаха още един съперник в Испания
(сн. fiba)
13-10-2024 23:38 | BGbasket.com

Борислава Христова и Жирона постигнаха още един успех, който е втори поред в испанската Лига Ендеса. На свой терен българката и нейните съотборнички отказаха Ферол със 78:68 в мач от втория кръг.

 

Така баскетболистките на Роберто Игнес са с пълен актив от две победи и все още не познават вкуса на загубата в испанския елит. На 20 октомври (неделя) Христова и компания ще имат гостуване на Ардой.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Spar Girona (@unigirona)

 

 

Първото полувреме бе равностойно, а поделянето на части затвърди този факт, като двата отбора фиксираха 32:32 след неговия край. При подновяването на играта домакините се развихриха в третата част, в която двуцифрената разлика не закъсня и по този начин се поздравиха с успеха.

 

Христова започна в стартовата петица и се представи на прилично ниво. Българската националка се доближи до преминаването на двуцифрената бариера. Крилото завърши с 8 точки, 2 борби, 2 отнети топки и 1 чадър за 25 минути, прекарани на паркета. При стрелбата си тя бе 3/6 от средна дистанция, 0/2 от тройката и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удара.

 

Клои Биби блесна за участника в Еврокъп с 29 точки и 6 борби.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Борислава Христова, Жирона
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи