Прогнози за първите два мача от третия кръг в Sesame НБЛ


Прогнози за първите два мача от третия кръг в Sesame НБЛ
18-10-2024 09:48 | BGbasket.com

Третият кръг в Sesame НБЛ стартира с два мача. Спартак Плевен ще домакинства на Миньор 2015 тази вечер, а Академик Бултекс 99 ще приеме Черно море Тича. BGbasket.com отново ще спази традицията и ще предложи прогнози за поредните срещи от шампионата.

 

Спартак Пл - Миньор, петък, 19.00 ч., зала „Балканстрой“, Певен

 

Двубой между два отбора, които започнаха по различен начин сезона. Домакините нямат победа от доста време – вече 5 поредни официални мача. Последният им успех датира от 24 май – в двубоя за третото място през миналия сезон срещу Черноморец. В първия кръг на шампионата при визитата в Самоков треньорът Любо Минчев не успя да използва Виктор Гергов и Крис Минков, но се очаква сега и двамата да са на линия. На свой ред Миньор започна с победа в Шумен, но след това логично отстъпи у дома на шампиона Рилски спортист. Според специалисти отборът играе добре, а треньорът Георги Младенов извлича максимума от баскетболистите. Дебют ще направи американецът Антонио Бъркс, който бе одобрен от ръководството. През миналия сезон Спартак нямаше проблеми при домакинството си на Миньор и спечели с 35 точки разлика, като двубоят бе точно преди година – на 16 октомври. Сега обаче със сигурност срещата няма по нищо да прилича на тогавашната. Освен прогнозата, която даваме може да се пробва и хендикап плюс 7.5 точки Миньор.

 

Прогноза: Първо полувреме под 79.5 точки общо.

 

 

Академик Бултекс 99 – Черно море Тича, петък, 19.00 ч., зала „Сила“, Пловдив

 

Академик е отборът, който допуска най-много грешки от началото на сезона. Големият плюс на тима преди мача е, че тимът няма загуба на собствен терен в официален мач през 2024-та г. Последното поражение в Пловдив бе на 16 декември. Пловдивчани са отборът, който има най-малко пауза от предишния си мач – тимът игра в понеделник в Стара Загора. Тогава заради контузии срещата пропуснаха Томислав Минков и Йоанис Кикрилис, а времето за възстановяване е малко. Срещу Черно море пък записа 12 поредни успеха като домакин, а за последно загуби, когато отборът е първи в програмата през 2017—та година. Гостите тръгнаха с поражение във Варна от вицешампионите Балкан, но според специалисти още няма синхрон в изцяло новия състав. Треньорът Георги Давидов почти няма проблеми с контузени състезатели, като участие в миналия мач не взе само Марин Маринов.

 

Прогноза: Победа за Черно море.

 

* Участието в хазартни игри крие риск от развиване на зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична в "Отговорна игра" на sesame.bg и в сайта на НАП.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи