Лейкърс се върна от ада срещу Финикс (видео)


Лейкърс се върна от ада срещу Финикс (видео)
26-10-2024 12:37 | BGbasket.com

Лос Анджелис Лейкърс затвърди чудесните впечатления през новия сезон в НБА и ликува за втори пореден път. Селекцията на Джей Джей Редик матира Финкс Сънс със 123:116 в среща, изиграна в „Крипто Арена“. „Езернаците минаха през ада, тъй като в хода на мача трябваше да наваксват 22-точково изоставане, но това не ги спря да намерят пътя към обрата и да нанесат първо разочарование на състава, воден от Майк Бъденхолзър през 2024/2025.

 

По този начин калифорнийци се радват на пълен актив от две победи отвъд океана, а срещу името на „слънцата“ личат по един успех и едно поражение. След по-малко от 24 часа Лейкърс ще домакинства на Сакраменто Кингс, докато Сънс ще бъдат домакини на Далас Маверикс.

 

 

 

Откриващите минути се превърнаха в дуел на надлъгване. Кевин Дюрант и Девин Букър се погрижиха за нападението на гостите, докато от другата страна Остин Рийвс и Антъни Дейвис блеснаха до някаква степен. „Слънцата“ обаче имаха други планове, осъществени от Брадли Бийл и Букър, за да се поздравят с аванс от 15 точки в края на встъпителния период.

 

Отборът от щата Аризона се оказа по-безпощаден в началото на втората част, когато закова разлика от 22 точки, извоювани от Крис Дън, Дюрант и Бийл. Въпреки че „езерняците“ не останаха длъжни чрез Далтън Кънект, Дейвс и Рийвс, Дюрант и Букър осигуриха възможността на Сънс да се оттеглят в съблекалнята при 61:52 в тяхна полза.

 

 

 

Усилията на Букър, Дюрант и Бийл бяха в основата на това Финикс да запази крехко лидерство на старта на третата част. Поредна доза щурм, отново дело на Рийвс и Дейвис, както и класата на Леброн, бяха в основата на пълния обрат и 2-точковия аванс за Лейърс след 36 минути игрово време.

 

 

 

Приливът на енергия продължи и в откриващите моменти на заключителната четвърт, тъй като Руй Хачимура, Джеймс, Дейвис и Рийвс дадоха основания на тима от щата Калифорния да мечтае за двуцифрена разлика.  Точни стрелби на Тайъс Джоунс и Дюрант оставиха Сънс в играта, но Дейвис трудно можеше да спре и именно неговото присъствие наклони везните в полза на Лос Анджелис.

 

 

 

Антъни Дейвис нямаше спиране за Лейкърс, отчитайки се с чудовищните 35 точки, допълнени от 8 борби. Остин Рийвс блесна 28 точки, включително и със 7 снаряда. Леброн Джеймс се отчете с 21 и 8 асистенции, Руй Хачимура се прибра в съблекалнята с 14 и 7 овладени под двата ринга топки.

 

Кевин Дюрант отвърна за „слънцата с 30 точки. Девин Букър записа 23 и 4 успешни шута за дъгата, Брадли Бийл приключи с 15 и 9 асистенции, Тайъс Джоунс наниза 14.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Лос Анджелис Лейкърс, Финикс Сънс, НБА
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи