Левски с Купата: 7 години стигат


Левски с Купата: 7 години стигат
Левски (сн. Gong.bg)
17-03-2009 00:47

Баскетболният Левски спечели първи трофей от 2001-ва година насам, когато „сините” направиха златен дубъл, взимайки шампионската титла и Купата на страната. Снощи в плевенската зала „Балканстрой” Левски триумфира в тазгодишния турнир за Купата на България, детронирайки доскорошния носител на златните медали в надпреварата и настоящ шампион ЛукОйл Академик.
 

Успехът на играчите, водени от треньора Тити Папазов означава не просто край на седемгодишната пауза, в която тимът не бе достигал най-високо стъпало. Успехът е още по-значим именно заради достойния съперник и тоталната му хегемония у нас в последно време. Баскетболистите на Левски преследваха мечтаната цел със стиснати зъби, търпеливо и може би малко на инат. Мълчаха, когато не получаваха заплати. Вярваха на босовете на клуба. Редуваха силни изяви и колебливи игри, но отплатата дойде за тях. „Сините” буквално извоюваха щастливия миг да прегърнат Купата на България вчера в Плевен и в същото време загатнаха, че нямат намерение да се задоволят само с това.
 

По волята на съдбата един и същ треньор е начело на Левски през 2001-ва и сега. Отричан и обичан Тити Папазов продължава да буни духовете в родния баскетбол. И определено продължава да е сред хората, които знаят пътя напред. Но пък нанесе точно попадение в спора с противниците си – на терена и извън него. С повече ентусиазъм и амбиция, отколкото страховит бюджет, наставникът на „сините” сглоби боеспособен състав, който да се конкурира с фаворита ЛукОйл Академик.
 

В другия лагер „студентите” ще трябва да преглъгнат загубата на Купата и да работят здраво за защитата на титлата си до края на сезона. Противно на изминали години лидерската позиция у нас взе да става доста ветровито място. Шефовете на клуба направиха грешки, за които плащат в момента. Само цената още не е ясна.
 

Факт е обаче, че Левски и ЛукОйл Академик изиграха мач достоен за голям финал. Зарадваха феновете с интересен и емоционален сблъсък, изходът от който внесе допълнителна интрига в Националната лига. Дали ще последва категоричен отговор на настояшите шампиони или назрява ново разместване на пластовете в българския баскетбол.
Развръзката предстои...


BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Comments
betway
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи