Прийст Лодърдейл се завръща в България


Прийст Лодърдейл се завръща в България
Пи Ел отново в България
01-09-2010 16:44

Прийст Лодърдейл се завръща да играе в България. Американският гигант, заради когото хората пълнеха залите преди години отново ще играе в българското първенство. Лодърдейл подписа договор с бургаския Черноморец и ще играе край морето през следващия сезон. Трансферът се осъществява главно благодарение на Владо Боянов, който е запазил отлични взаимоотношения с играча по време на предишния му престой у нас.

Високият 222 см Пи Ел пристигна в България през 2002 година, когато подписа договор с Лукойл Академик. С неговото идване започна и доминацията на тима в страната, който вече е шампион 8 поредни години. Лодърдейл беше неудържим в подкошието и още през първата му година Лукойл Академик спечели освен титлата и купата на България, и титлата в Южната Конференция ни ФИБА Европа. След това "студентите" бяха отстранени на четвъртфинал на турнира ФИБА Европа от гръцкия Арис.

След това Пи Ел изкара още един пълен сезон в Лукойл Академик, а през 2004 година дори взе и български паспорт. Малко след това обаче той си тръгна от отбора и не се върна повече. В следващите години Лодърдейл игра в няколко арабски държави и Китай, където също демонстрира класата си. Той завърши миналия сезон в иракския Дахук, с който игра в Азиатския клубен шампионат и записа средно по 15.8 точки и 9.0 борби.
СПИСЪК НА ТРАНСФЕРИ ЗА БЪЛГАРИЯ

Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи