Левски 2014 си върна на Видабаскет, а Рилски на Академик София в мъжката А група


Левски 2014 си върна на Видабаскет, а Рилски на Академик София в мъжката А група
22-11-2015 19:35

Вторият отбор на Левски 2014 записа трети пореден успех в мъжката А група, регион Запад. "Сините" гостуваха на Видабаскет и спечелиха с 82-68 и така си върнаха за поражението в София в първия кръг. Така те излязоха и на второ място класирането, а след седмица приемат лидера Академик Благоевград.

Видинчани направиха добра серия в края на първата част и така поведоха в резултата, а бяха и напред във втората. В един момент обаче левскарите нанизаха няколко точи поред, с което дръпнаха с 5, а на почивката запазиха аванс и той бе 6. След третата част разликата остана същата, а в последната стана и двуцифрена, за да вземат победата.

Над всички за победителите бе Евгени Хаджирусев с 32 точки и 5 отнети топки. Йордан Минчев също игра силно и направи дабъл дабъл от 24 точки и 11 борби, а Ивко Ивков добави 15 точки.

За домакините 16 точки имаше Юлиян Колев, а с 11 и 5 борби се отчете Антонио Станков.

Вторият отбор на Рилски спортист също успя да си върне на Академик София за поражението в първия кръг на същия регион. Самоковци приеха съперника в своята зала и спечелиха с 83-72 след силно първо полувреме. Така те се изравниха с Видабаскет на третото място, като вероятно спорът за него и място в първата шестица ще е между двата тима.

Рилски завърши първата част с 5 поредни точки и така дръпна с десет, след като началото бе равностойно. През втората преднината на самоковци бе станала и 20 точки, като гостите понамалиха и на почивката бе 16. Те заиграха добре в третата част и след 8-0 се доближиха само на 8 точки, но в последните десет минути домакините удържаха успеха.

За домакините най-резултатен бе Георги Бързаков с 18 точки, а той хвана и 8 борби. Александър Милов се отчете с 16 и 6, докато Адриян Секулов добави 15 точки, 6 борби и 4 асистенции.

За гостите с 19 точки и 6 борби завърши Цанко Краев, а Румен Василев добави 14 и 7.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ВИДАБАСКЕТ - ЛЕВСКИ 2014 2

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ 2 - АКАДЕМИК СОФИЯ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ, ИЗТОК

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ, ЗАПАД

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА-МЪЖЕ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА - МЪЖЕ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА - МЪЖЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик Благоевград, Академик София, Рилски спортист -2, Видабаскет, Левски 2014 -2, А група - мъже
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи