Видабаскет и Рилски -2 ще играят за влизане в първата шестица на А група


Видабаскет и Рилски -2 ще играят за влизане в първата шестица на А група
Академик Благоевград и Левски 2014 -2 са на първите позиции в региона (сн. lap.bg)
10-01-2016 18:59

Академик Благоевград е единственият отбор, който завърши без загуба в западния регион от първия етап на мъжката А група. Днес тимът победи Видабаскет с 94-85 като домакин в мач от последния 10-и кръг за тази фаза на първенството. Втори е отборът на Левски 2014 -2, който също записа домакинска победа – срещу Рилски спортист -2 в резултат 88-77.

 

За следващия етап отборите се разделят на първа шестица и втора петица. Така от западния регион директно за шестицата се класират Академик Благоевград (8 победи и 0 загуби) и Левски 2014 -2 (5-3). Третият на запад – Видабаскет (3-5) и четвъртият Рилски спортист -2 (2-6) ще играят бараж за влизане в първата шестица. В баража видинчани ще срещнат четвъртия от източния регион Делфин, а самоковци - третия Шумен. Двете двойки ще играят по два мача на разменено гостуване на 13-и и 17-и януари. Победителите ще играят в първата шестица, а загубилите - във втората петица. От този регион за втората петица остава и петият в класирането Академик София, който има 2 победи и 6 загуби.

 

Интересно е как се стигна до класирането на Рилски и Академик на последните две позиции – отборите имат равен брой победи и загуби, след което се гледа разликата в мачовете помежду им. В тях обаче те имат победи с по 11 точки, което значи, че се гледат вкараните точки в директните мачове между тях. И двата отбора имат по 156 отбелязани точки, което води до сравнение на общата точкова разлика в мачовете от групата. Чак тук се стига до предимство на самоковци, които са минус 75, а Академик е минус 98.

 

В мача в Благоевград днес лидерът Академик изигра силно първо полувреме, след което натрупа аванс от 20 точки. През третата част Видабаскет успя да стопи почти половината от дефицита си, но до края благоевградчани успяха да запазят комфортна преднина.

 

Тодор Захариев отбеляза 19 точки за победата на отбора си, 17 плюс 8 асистенции записа Александър Христов, а с 16 и 7 борби се отчете Георги Станков. За Видабаскет Васил Михайлов и Теодор Николов нанизаха по 19 точки, а с 18 и 8 борби се включи Теодор Киров.

 

В другия мач от кръга Левски 2014 -2 контролираше събитията на терена през първите три части и след като спечели всяка от тях имаше 16 точки преднина, като на моменти през третия период разликата стана 20. Отборът нямаше проблеми в последните 10 минути да удържи петата си победа за сезона.

 

За победителите най-резултатни с по 16 точки бяха Евгени Хаджирусев и Йордан Минчев, а 10 отбеляза Владиян Аврамов. За Рилски Александър Милов регистрира 34 точки и 14 борби, а 22 плюс 8 записа Георги Бързаков.

 


 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ 2014 -2 - РИЛСКИ СПОРТИСТ -2

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АКАДЕМИК БЛАГОЕВГРАД - ВИДАБАСКЕТ

 

РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА - МЪЖЕ, ИЗТОК

 

РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА - МЪЖЕ, ЗАПАД

 

КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА - МЪЖЕ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА - МЪЖЕ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА - МЪЖЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - мъже, Академик Благоевград, Академик София, Видабаскет, Рилски спортист -2, Левски 2014 -2
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи