Колежански отбор почти печели мач, завършвайки с двама играчи (видео)


Колежански отбор почти печели мач, завършвайки с двама играчи (видео)
28-02-2016 17:02

Колежански отбор имаше шанс да спечели мач от втора дивизия в САЩ, завършвайки с двама играчи


Въпреки че завърши мача си с двама играчи на терена срещу пет Техническия колеж Юнайтес Трайбс Тъндърбърдс от Северна Дакота, имаше невероятен шанс да срази Университ Дакота, Лъмбърджакс.


Баскетбола среща, противопоставяйки двама играчи срещу пет, изглежда предрешена, но момчетата от Трайбс не се предадоха за миг. Според източник на Асешейтед прес, Техническият университет едва успял да събере пет играчи в последните месеци заради проблеми с контузии, като резултат от това, отборът се мотивирал още повече и това било ключът към успеха.

 

Знаейки за ситуацията, съдиите решили преди мача да не свирят по-леките фаулове. Накрая Техническият университет можел да си позволят да направят само 25 фаула. Съдиите позволили по-група игра, но след две продължения тимът останал почти без играчи. Първият играч на Трайбс излизе за пет фаула едва в края на редовното време. Те водят с пет, когато втори играч напуска заради аулове 2 минути преди края на второто полувреме. След по-малко от минута трети играчи излезе, а Трайбс поведе със 151-149. В последните секунди Трайбс изостава с две и има шанс да изравни или да обърне, но играейки двама на пет, е почти невъзможно да стреляш. 22.7 секуди преди края резултатът бе изравнен при 154-154 Гардът Шоун Крейг не успя да удържа топката и я загуби при дрибъл. Така победата остава в ръцете на Дакота, които спечелиха със 158-154. Въпреки това Трайбс имаха по-добър процент на стрелба от средно разстояние и от фаула, но вкарва едва 8 тройки срещу 20 на съперника. 

Помислете върху това: Един отбор вкара 154 точки, завършва мача с двама състезатели и все още имаше шанс да спечели мач. На пръв поглед това звучи невъзможно. Не и в баскетбола.

 

Вижте ВИДЕО от края на срещата ТУК.

 

Статистиката от мача е просто невероятна. Вижте я ТУК.

 

Този мач е страхотен пример как баскетболът ни учи никога да не се отказваме!

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Юнайтед Трайбс Тънъдрбърдс, Северна Дакота, NCAA II
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи