Дарио Шарич започва своя път в НБА


Дарио Шарич започва своя път в НБА
fiba.com
15-09-2016 21:57

Хърватската надежда Дарио Шарич започва своя път в НБА, където ще носи екипа на Филаделфия 76-ърс. Преди ден играчът се присъедини към своя нов отбор и сподели новината чрез снимка в социалните мрежи.

 

22-годишното крило бе избран от Орландо под номер 12 в драфта през 2014 година, но след сделка премина във Филаделфия. Преди да дойде в НБА той прекара последните две години в турския Анадолу Ефес, а Филаделфия трябваше да плати $650 хил., за да откупи играча преди последната година от договора му с турския тим. През последния сезон там той имаше средно по 11 точки и 6.

 

Този сезон 208-сантиметровото тежко крило подписа официално 5-годишен договор със своя тим, а тази година ще получава за него по 2.3 млн долара. „Много се вълнувам и съм щастлив, че ще мога да покажа това, което мога във Филаделфия.", заявява хърватският талантПсихически съм готов и мисля, че подобрих достатъчно играта си, за да играя вече в НБА с най-добрите играчи в света.

 

Това лято Шарич бе избран за Най-полезен играч на Олимпийската квалификация в Италия, където помогна на своята страна да се класира за Олимпиадата. В Рио Хърватия отпадна на четвъртфинал от Сърбия. 

 


 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Филаделфия 76-ърс, Дарио Шарич
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи