Мануел Марков: Пожелах на момчетата да играят във вечни дербита за титли и медали


Мануел Марков: Пожелах на момчетата да играят във вечни дербита за титли и медали
(сн. BGbasket.com)
20-11-2016 19:21 | Иван Вълчанов

Старши-треньорът на Левски 2014 -2 Мануел Марков коментира разгромната победа на отбора си над ЦСКА в първото "вечно дерби" между мъжките отбори на клубовете от почти осем години:

 

"Това е първото ми такова дерби като треньор. За мен не е толкова по-различно. Имаше заряд, въпреки че е момента и двата отбора не са на ниво НБЛ, не се борят за медали. Все пак хубавото е, че този мач го има. Това е емблемата на българския спорт.

 

Разбира се, че имаше мотивация у момчетата. Между тях самите има закачки на тема Левски и ЦСКА, така че имаше настроение за дерби. Но за тях това беше просто пореден мач, който трябва да изиграят, нямаше действия на всяка цена. Пожелах им след време да играят истински дербита за титли и медали.

 

Ние имаме една загуба от Видабаскет, когато бяхме изцялонс юношеския отбор. Чавдар Троян и Видабаскет са ни основни конкуренти. Сега сме в малко по-различна светлина. Миналата година имахме много сериозен отбор, бяхме категорични фаворити. Тази година имаме по-различна философия - трябва да дадем шанс на момчетата, родени през 1999/2000 година да извоюват място в мъжкия отбор. Тази година печелим по-трудно и губим с малки разлики. Надявам се да продължим да показваме характер."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Мануел Марков, Левски 2014 -2, ЦСКА, А група - мъже
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи