Лъчезар Коцев вижда израстване в отбора на Шампион 2006 през този сезон


Лъчезар Коцев вижда израстване в отбора на Шампион 2006 през този сезон
(сн. champion2006.com)
28-03-2018 18:15 | champion2006.com

Женският тим на Шампион 2006, съставен изцяло с баскетболистки от подрастващите на клуба, приключи участието си в първенството на България при дамите. През уикенда, след преход от 1100 км от събота сутринта до неделя вечер, момичетата на старши треньора Лъчезар Коцев постигнаха успех като гости над Асеновец 2005, с което станаха трети във втората шестица или на седмо място в общото класиране на женския баскетбол в страната. Това е огромен успех за клуба, като се има предвид участието в шампионата с девойки от школата.

 

Коцев заяви за официалния сайт на клуба, че се вижда голямо израстване в играта на децата и придобиване на огромен опит. Въпреки липсата на капитана Калина Иванова, той се надява на достойно представяне във финалите за девойки в края на следващия месец.

 

Активът на Шампион 2006 през този сезон в държавното първенство на България е 10 победи и 10 загуби. Сега всички усилия се насочват към първенствата на подрастващите, където Шампион 2006 ще се бори за медали.

 

Елена Димова е най-резултатен играч на отбора с 16.3 точки средно на мач. Тя също има и най-много овладени топки на среща - по 11.7. Деница Петрова пък подаде най-много асистенции - средно по 3.7. Калина Иванова вкара най-много тройки - 31.

 

Лъчезар Коцев благодари на всички, които подкрепяха тима в мачовете от женското първенство и се надява баскетболистките да продължат да радват своите привърженици.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - жени, Шампион 2006
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи