Ники Господинов след дебюта на Шампион при мъжете: На прав път сме


Ники Господинов след дебюта на Шампион при мъжете: На прав път сме
(сн: BGbasket.com)
15-10-2018 12:45 | Мария Мицова

Новият старши треньор на мъжкия тим на Шампион 2006 Николай Господинов похвали младия си състав за борбата в двубоя срещу Академик София в първия кръг от А група. Шампион отстъпи в Правец със 73:84, но свали изоставането си от над 20 точки само до 10 в последната четвърт с много желание.

 

"Аз съм реалист, очаквах като първи мач, срещу един от най-добрите отбори в А група, може би и най-добрият, ние да бъдем малко притеснени," коментира след двубоя Господинов. "Видя се в някои ситуации от мача, бяхме леко стъписани в началото и направихме прекалено много грешки. От 20 наши грешки те са вкарали 25 точки, мисля, че това бе разковничето. Не се справихме и в транзицията в защита, получили сме 19 точки на бърза атака. Знаехме, че те играят по този начин, искахме да им спрем транзицията, но не се получи. Но съм доволен изключително много от играчите ми, за повечето от тях това е първи мач на такова ниво, имам момчета на 16 и 17 години, не са се сблъсквали с мъжки баскетбол. Затова задачата ни е да ги интегрираме възможно най-бързо към мъжкия баскетбол. Радвам се, че те не се предадоха, борихме се докрай и от 20 разлика свалихме до 10, което е положително."

 

"Проблемът дойде първото полувреме, където допуснахме 50 точки, което е много. През второто намалихме това. Ако успяваме да ограничим противниците до 70 точки, мисля, че много от отборите ще имат проблеми срещу нас," допълни младият наставник.

 

"Благодаря на момчетата, видяха, че дяволът не е толкова черен. Има още много работа за вършене, но мисля, че сме на правилния път," завърши Ники Господинов.

 

Шампион 2006 е домакин на друг от фаворитите в А група - Атлетик - на 21 октомври в залата на "ЧСУ Свети Георги".

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Шампион 2006, А група - мъже
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи