Лъчезар Коцев: С момичетата и аз узрях за много неща


Лъчезар Коцев: С момичетата и аз узрях за много неща
(Снимка: BGbasket.com, Тони Тончев)
07-05-2019 13:03 | Мария Мицова

Старши треньорът на Шампион 2006 Лъчезар Коцев сподели, че в последните години работа в женското направление и той самият е узрял за много неща.

 

Тимът му стана шампион при девойките U19, а Коцев сподели след финала: "От две години сме така, все нещо се случва. Миналата година отново бяхме подготвени на ниво девойки, но контузията на Калина Иванова доста ни повлия. Решихме да заложим пак на тези деца, които играха и в женското първенство и опитът, усилията, трудът, който положихме - това е резултатът."

 

Какво се промени от последната шампионска титла за тима при девойките: "Много неща се промениха за тези 4 години. Човекът, който тогава движеше нещата, Таня Гатева, вече не е в нашия отбор. По стечение на обстоятелствата ми се наложи да поема женската част и не съжалявам изобщо. С момичетата и аз узрях за много неща, и в, и извън баскетбола. Този набор да завърши така, като шампион, е удовлетворение за всички."

 

"Някои от момичетата поемат своя път и аз се надявам наистина да съм им дал нещо, и аз и нашият клуб. Те имат място в баскетбола и дано да ги видим в националния отбор. Основният проблем е, че децата не намират смисъл да играят баскетбол след определена възраст. Не смятам, че форматът само с българки помага изцяло. Той им дава шанс да играят, но не знам дали стават добри състезателки докрай, дали са конкурентноспособни в първенството. Най-хубавото е, че станахме шампиони," продължи той.

 

Коцев, като национален селекционер на България U16, отправи думи и към останалите отбори: "Специално поздравявам всички отбори, мачовете не бяха лесни. От самото начало знаех, че Септември е най-подготвеният отбор, поздравления за Борислава Мандур, за начина, по който е структуриран отборът, как агресивно играе. Така съм малко спокоен, че от този клуб ще дойдат деца, които са подготвени за това, което ни чака през лятото."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Шампион 2006
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи