Димитър Димитров: Надявам се загубата да е шамар, който да ни събуди


Димитър Димитров: Надявам се загубата да е шамар, който да ни събуди
(сн. balkan-basket.com)
09-11-2019 21:23 | Мария Маринова

Капитанът на Балкан Димитър Димитров изигра силен мач срещу Берое, но неговият тим пропиля 21 точки преднина и загуби срещата. Въпреки това, баскетболистът се надява той и съотборниците му да си направят нужните изводи след срещата.

 

„Една загуба винаги влияе по някакъв начин. Дано се да сме достатъчно умни да ни повлияе положително. Надявам се тя да е един шамар, който да ни събуди. Тежко е, но се надявам да си вземем поуките и да не повтаряме грешките си“, заяви Димитров.

 

Той обясни и причините за поражението днес: „Мисля, че по резултата, който беше първото и второто полувреме, определено защитата е главният виновник за загубата. Трябва да си видим грешките и всеки един да гледа мача. Все пак сме отбор. Не може да допуснем такава разлика да падне. Защитата беше доста по-слаба през второто полувреме, не знам на какво се дължи. Не мисля, че беше отпускане. Трябва да видим грешките си."


Балкан е в серия от три поредни гостувания във ФИБА Къп, като след броени дни на тима предстои пътуване до Русия. „Със сигурност има умора, но това не може да е оправдание. Във всяка европейска лига има по 5-6 отбора, които играят този цикъл сряда-събота. Те не се уморяват и това не трябва да е оправдание“, смята Димитров.


„Зелените“ спечелиха първия мач срещу Енисей у дома, но баскетболистът очаква труден двубой в сряда. „Със сигурност ще е доста по-различен мачът в Красноярск. За да си тръгнем с победа, трябва да дадем 300% повече от нас от това, което играхме днес“, каза още той.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Димитър Димитров
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи