Любомир Минчев: По-добрата защита ни помогна изключително много


Любомир Минчев: По-добрата защита ни помогна изключително много
11-10-2020 10:01 | nbl.basketball.bg

Старши треньорът на Берое Любомир Минчев бе доволен от представянето на своя отбор на старта на сезона в Националната баскетболна лига. Тимът изигра много равностойно първо полувреме срещу Спартак Плевен, но в края успя да победи с убедителна разлика.

 

„Мисля, че спечелихме в края на третата четвърт. Спартак имаше един Мартин Маринов, който имаше феноменален ден. На полувремето беше 6/6, мисля. В края на втората четвърт нашите нападения не се получиха. Те съумяха да се върнат от 11 точки и ако там бяхме задържали, нещата щяха да се получат по друг начин. Но аз съм доволен. И двата отбора имахме здравословни проблеми. Смятам, че донякъде по-добрата защита, която играем, ни помогна изключително много“, заяви Минчев след срещата.

 

Мнението си за мача сподели и един от водещите реализатори за Берое Николай Стоянов: „След 6-7 месеца пауза имаше напрежение във всички. Успяхме да го преодолеем. Играхме добре в защита. Пречупихме ги третата четвърт. Бяхме се подготвили много добре за техния вид нападение. У дома те стрелят много добре от тройката. Успяхме да спрем това в третата четвърт и успяхме да задържим резултата. Мисля, че съумяхме да изпълним това, което имахме като план за мача.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Берое, Любо Минчев
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи