Йовица Арсич: Нямаше да съм много изненадан, ако паднем


Йовица Арсич: Нямаше да съм много изненадан, ако паднем
(сн. balkan-basket.com)
02-02-2021 22:37 | Мария Маринова

Старши треньорът на Балкан Йовица Арсич сподели, че е очаквал труден мач срещу Ямбол с оглед на късата ротация на неговия тим, умората след мачовете във ФИБА Къп и добрите изяви на съперника. „Зелените“ все пак успяха да спечелят срещата в Ботевград днес, а ето какво заяви наставникът след нея:

 

„Имахме притеснения и преди началото на мача, защото Ямбол е добър отбор. По-силен е от това, което беше преди три месеца, защото са добре трениран отбор и сега имаха повече състезатели в ротацията. Ние малко заспахме  - 10 точки и мислим, че е свършил мачът. Другото нещо е късата ни ротация. Играчите се изморяват и чакат края на мача. Загубихме си фокуса. Няколко лесни контраатаки, няколко изпуснати положения срещу зона и влизаме в някаква изнервена ситуация, в която не трябва. Добре, че бихме, защото нямаше да съм много изненадан, ако паднем.

 

След турнира нямаме силна тренировка, защото нямаме 10 здрави състезатели, за да може да се тренира. Това е проблем, който имаме дълъг период и това се усети, защото защитата не беше на ниво. Те вкараха 40 точки, а ние имахме общо може би 3 или 4 фаула. Точно по начин, по който изиграхме мача срещу Сибиу. Няма агресия и е проблем. Когато започваме да играем по-агресивно и да се фокусираме върху задачите, които имаме поставени, тогава нещата си идват на място. Това е по-лесно, отколкото очаквах. Нямаше да съм изненадан, ако треперехме до последна секунда, защото Ямбол го показа и в Бургас, и преди това в някои други мачове. Те имаха по-добра ротация. Вече са здрави, момчетата играят и не е лесно. Не може да се разчита на победа, без да си фокусиран в твоите задачи.

 

Когато се усеща добре, тогава ще се върне Крис Минков. Не съм сигурен дали ще е готов за Левски. Работим по въпроса.

 

Със сигурност Левски е отбор, който заслужава респект от всеки. Те са по-високо ниво и ще бъде по-тежка задача от тази, която имахме сега. Надявам се още някой да се включи. Ако не - тези, които са тук, вече показаха, че имаха сърце. Със сигурност може да разчитаме на настроение. Не сме с дълга ротация, но момчетата със сигурност ще дадат всичко от себе си да бият в този дуел, който е дерби.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Йовица Арсич
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи