Димитър Димитров: Трябваше да покажем, че това на Купата е случайност


Димитър Димитров: Трябваше да покажем, че това на Купата е случайност
(сн. balkan-basket.com)
20-03-2021 22:31 | Мария Маринова

Капитанът на Балкан Димитър Димитров е категоричен, че в турнира за Купата на България отборът му не е показал истинското си лице. „Зелените“ се върнаха на победния път, след като надвиха Берое в мач от НБЛ, а ето как баскетболистът коментира развоя на срещата в Ботевград:

 

„Успяхме да спечелим мача със защита през второто полувреме. Те ни вкараха около 30 точки второто полувреме, а първото - близо 50. Мисля, че там беше разковничето. На тях им липсват трима основни играчи, накрая сигурно и умората си оказва влияние за тях, но ние гледаме нашия отбор и нашата игра.

 

Днес със сигурност беше много важен мач от психологическа гледна точка. Трябваше да покажем, че това, което беше на Купата, е случайност. Нашият отбор може да играе много по-добре, отколкото на Купата. Днес доказахме сами себе си, че можем да играем по-добре, за да сме готови за турнира от ФИБА Къп.

 

Очаквам тежък мач срещу Фрибур, оспорван докрай и който е по-концентриран, да победи. Имаме мечти, играем мач за мач, нека първо победим Фрибур и след това има още един мач. Надяваме се да стигнем, колкото се може по-напред.

 

Важно е да играем в следващата фаза. Дали срещу Рилски или Парма, мисля, че няма голямо значение. Нека да победим Фрибур и след това ще гледаме с кого ще играем.”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Димитър Димитров
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи