Балкан се върна на победния път в НБЛ


Балкан се върна на победния път в НБЛ
(сн. Николай Христов, balkan-basket.com)
18-12-2021 19:36 | BGbasket.com

Балкан се върна на победния път в Националната баскетболна лига. След двете поредни загуби в шампионата, тимът спечели гостуването си на Шумен с 80:54.

 

Ключова се оказа силната втора четвърт, в която отборът от Ботевград натрупа преднината си и не я изпусна до последно. В групата за този двубой не бе Станимир Маринов.

 

Победата бе пета за Балкан, който има и три загуби. В следващия кръг за тима предстои дерби с Левски, но преди това приема Апоел Галил Елион в мач от Балканската лига. Поражението бе осмо за Шумен, който след седмица гостува на Черно море Тича.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Домакините започнаха мача с перфектна успеваемост при стрелбата от далечно разстояние, което им позволи да вземат леко предимство в началните минути. Водени от Александър Милов, те на няколко пъти повеждаха с 5 точки. Въпреки по-лошия процент обаче, „зелените“ също започнаха да бележат от тази зона и в края на първата четвърт обърнаха за 23:21.

 

Баскетболистите на Небойша Видич отбелязаха 11 поредни точки на старта на втората четвърт и поведоха с двуцифрена разлика, като близо три минути съперникът им не успяваше да се разпише. Шумен правеше доста грешки, от които гостите се възползваха, и на почивката се откъснаха с 50:31 след девет вкарани тройки до момента. Много силно стартираха Калил Дюкс и Деян Белич, вкарали 13 точки само през първото полувреме, като сърбинът вече имаше и дабъл-дабъл с 11 борби.

 

Малко след началото на второто полувреме разликата в полза на Балкан мина границата от 20 точки. Последваха сравнително равностойни минути, като преди заключителната четвърт гостите водеха с 68:45.

 

Доста пропуски и от двата тима белязаха началото на последната четвърт, но в оставащото време „зелените“ нямаха проблем да задържат солидния си аванс и да спечелят.

 

Небойша Видич даде шанс за изява на всички свои баскетболисти в мача, като най-резултатен бе Калил Дюкс с 14 точки. Николай Грозев вкара 13, с 10 е Дивон Уошингтън.

 

Над всички за отбора на Янко Янков бе Деян Белич с 19 точки и 20 борби, но и 7 грешки. Александър Милов добави 13 точки.

 

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ШУМЕН - БАЛКАН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Шумен, Балкан
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи