Рилски спортист започна с категорична победа защитата на Купата


Рилски спортист започна с категорична победа защитата на Купата
(сн. БФБ)
24-03-2022 21:35 | Мария Маринова

Рилски спортист направи първата крачка към защитата на Купата си от миналия сезон. Във втория четвъртфинал, който се изигра днес в Ботевград, тимът не допусна изненада срещу Академик Пловдив и го надви убедително с 93:69. Действащият носител на трофея натрупа сериозна преднина още в началото и не я изпусна до последно.

 

На полуфиналите победителите днес ще имат за съперник Берое, който отстрани Черноморец след продължение.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Рилски спортист поведе с 10:0 на старта на мача след силни изяви на Трей Портър и Брандън Браун. Близо четири минути съперникът му не успяваше да се разпише, преди това да стори за първи път рожденикът Николай Николов. Преднината на тима от Самоков достигна 13 точки, но в края на частта Академик намали за 19:26.

 

След паузата играта бе сравнително равностойна, като баскетболистите на Людмил Хаджисотиров поддържаха аванс от няколко точки. Мерникът им от тройката изневеряваше, но те компенсираха с висока успеваемост в подкошието. Пловдивският тим имаше проблеми и с повечето лични нарушения, като на почивката опонентът им водеше с 46:38.

 

Серия от 9:0 на Павлин Иванов и Брандън Браун принудиха Йордан Янков да вземе прекъсване по-малко от две минути след началото на полувремето. И след него обаче отборът му изпитваше трудности в нападение, докато Рилски спортист се разигра и успя да спре направилите много силно първо полувреме Дейшон Найт и Николай Титков. Така разликата продължи да расте и преди последната четвърт тимът се откъсна със 78:49.

 

В оставащото време и двамата треньори залагаха основно на играчите от пейката, като тимът от Самоков поддържаше солиден аванс и нямаше проблем да го задържи до последно.

 

Брандън Браун бе най-резултатен за победителите с 25 точки само за 20 минути на паркета. С 12 и 9 борби е Трей Портър.

 

За съперника Николай Титков вкара 19, но и със 7 грешки. Дейшон Найт вкара 14 точки.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ, СЕЗОН 2021/2022

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България, Рилски спортист, Академик Пловдив
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи