Тодор Тодоров: Заслужаваме да вземем нещо от този сезон


Тодор Тодоров: Заслужаваме да вземем нещо от този сезон
(сн. НБЛ)
18-05-2022 22:21 | Макс спорт 2

Старши треньорът на Спартак Плевен Тодор Тодоров смята, че отборът му заслужава да вземе медал с оглед на представянето си през сезона. Тимът ще играе за бронза, след като загуби с 0-3 полуфинала срещу Рилски спортист, а ето какво сподели наставникът след мача днес:

 

„Може би ни трябваше и доза шанс. Имахме стрелби, които можеха да влязат, изпуснахме и лесни две точки под коша. Те са отбор, който се възползва от всяка своя мини серия. Те имаха такъв 9-0, после се върнахме в мача. Единственото, което мога да кажа на първо четене е, че всеки един от моите момчета, с труда, който положиха тази година в тренировки и в мачове, заслужавахме една победа срещу първия в класирането. Дали ще станат шампиони или не, факт е, че те са сочени за фаворити. Видяхте в залата какво беше днес, всички искахме това да се повтори поне още един път.

 

Нашият отбор има доста опитни играчи, които когато са настроен, както трябва, са способни да четат ситуациите и да взимат правилните решения. Във втория мач в Самоков не успяхме да се възползваме от това нещо. Като цяло баскетболно каквото и да коментираме за този мач ще остане на заден план. Първото нещо е социалният момент, който ние предизвикахме с присъствието си на баскетболната карта този сезон, говоря като поведение в Плевен. Неслучайно видяхте, че в залата във втори пореден мач може би нямаше празно място. Това е нашата основна  цел. Всички заслужавахме поне този мач да го спечелим и вече в четвъртия да се опитаме да поднесем изненада.

 

Казах и на момчетата в съблекалнята, че искам да използваме всеки шанс да радваме хората и да играем баскетбол, който ни се предоставя. Ние за момента имаме шанс. Когато свършат всички мачове от сезона, нашият шанс няма да го има. Затова трябва да го използваме, за да се забавляваме и да радваме феновете. Заслужаваме да вземем нещо от този сезон. Дори и на успеем, надявам се този сезон да е едно начало и основа за надграждане, която да търсим оттук нататък.

 

Ден преди да поема отбора, бях в него, но по друг начин. На първата тренировка казах на момчетата, че каквото и аз да имам в главата, без тяхното отношение това няма да се получи. Радвам, се че го проумяха и всеки се опитваше да бъде полезен със съвет или поведение. Сезонът беше труден, с препятствия, но това, което ме радва е, че успяхме всички да погледнем в една посока и всеки да превъзмогне егото си и да надграждаме. Искаме отношението и мисленето на всички други баскетболни отбори в България да се промени по отношение на Плевен.

 

Много е рано, поне в моята глава аз искам да използваме шансовете ни до края на сезона. Може би имам някакви мисли и за следващия сезон, но първо ръководството трябва да е наясно кой иска да е треньор и кои играчите, и след това да се мисли. Тази година трябва да бъде използвана, не само като надграждане за мъжкия отбор, а и за децата. Залата беше пълна в мач, в който на скамейката на отбора единствено треньорът е родом от Плевен. Надявам се децата да са изпитали същите емоции като аз преди 25 години, когато сме имали победи. Настръхвам, като се сетя какви имена са играли в тази зала. Над се момчетата днес да бъдат мотивация за тях да следват мечтите си.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Спартак Плевен, Тодор Тодоров
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи