Тони Дечев: Виждам надменно отношение на някои от играчите към мачовете


Тони Дечев: Виждам надменно отношение на някои от играчите към мачовете
(сн. НБЛ)
22-10-2022 22:42 | Мария Маринова

Старши треньорът на Балкан Тони Дечев бе изключително разочарован от показаното от неговия тим при загубата като гост на ЦСКА в София, която бе и втора поредна за „зелените“ в НБЛ. Ето какво заяви той след срещата:

 

„Много късно беше тази проба за обрат. Когато мачът отиде по дяволите, тогава чак момчетата разбраха това, което исках от тях още от видеото, от тренировката вчера и от разбора преди мача. За съжаление малко ми се вижда надменно отношението на някои от играчите ми към мачовете, които играем. Няма да споменавам имена, не искам, но такова е моето усещане.

 

Нещата, които говорим и за които се готвим, остават някъде назад и когато дойде мачът, си мислим, че по лесния начин се случват нещата, защото ние сме Балкан, защото сме шампиони или аз съм еди-кой си. Няма такова нещо. Всеки мач момчетата, които се борят и искат повече, те са по-близо до победата. Днес точно това се случи. ЦСКА просто искаше повече. И те имаха техните проблеми преди и по време на мач, просто те се бориха повече. Хвърляха се за всяка топка. Навсякъде бяха по-агресивни и по-искащи.

 

При нас има достатъчно опитни играчи. Защо трябва да научаваме това по този начин със загуби. Ние не сме млад отбор, в който чакаме нещо да научат. Те са научени, просто това е малко подценяване и надменно отношение, което не знам дали по принцип може да се оправи за краткия период.

 

Не мога да направя някакъв анализ от два мача в Европа и два в НБЛ. Твърде рано е, но някак си на мен ми се струва, че там играчите са малко по-фокусирани и малко по-отговорни. Това е и за двата мача – и в Самоков, независимо че те играха по-добре от нас. Днес ЦСКА също бяха по-добри от нас. Тук това, което искаме да правим, не се получава, докато в другото се получава.

 

Ние не познаваме никой, няма кого да подценяваме. Ако говорите за чужденците, може би при тях има подценяване към първенството. Аз не искам да деля отбора си на българи и чужденци – ние сме един отбор, заедно тренираме, правим разбори, анализи, изискванията към всеки един са едни и същи. Ако някой не може да се настрои към лигата… Смятам, че проблемът е, че генерално се подценява българската лига и от много от чужденците, и от много от българските момчета, които винаги искат да играят в чужбина. Това е хубаво, но трябва първо да бъдем фактори тук във всеки мач.

 

Никога не е добре да загубиш. Аз не обичам да губя. Играчите също са такива, че всяка една загуба рони от самочувствието им. Просто има нещо, което трябва по най-бързия начин да оправим и то не става само с приказки, а с тренировки и ясно избистрени цели и задачи от всеки един и след това и някаква отговорност към отбора.

 

За мен тези загуби са шамар. Надявам се и за играчите да са. Ако не са, значи има някакъв проблем.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Тони Дечев
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи