Балкан картотекира Годфри и за НБЛ, но извади друг американец


Балкан картотекира Годфри и за НБЛ, но извади друг американец
(сн. balkan-basket.com)
27-10-2022 16:08 | Мария Маринова

Балкан каротекира Калвин Годфри и за мачовете от Националната баскетболна лига.

 

От началото на сезона „зелените“ използваха баскетболиста само в двубоите от ФИБА Къп, тъй като се колебаеха дали да го задържат за постоянно. По думите на старши треньора Тони Дечев от преди няколко седмици, причината бе недобрата форма, в която Годфри е пристигнал в България.

 

Именно заради това в Балкан не избързаха с картотекирането му в НБЛ, за да не запълват една от квотите за чужденци в случай, че решат да се разделят с него. Освен това, според правилата на лигата, за всеки следващ играч или треньор, който не е български гражданин, се дължи по-висока такса за картотекиране.

 

В трите мача от ФИБА Къп, които изигра обаче, Годфри остави добри впечатления и заслужи мястото си в отбора, като срещу Керавнос записа и дабъл-дабъл от 11 точки и 11 борби.

 

Любопитното е, че друг от американците ще влезе в ролята на Годфри. Диванте Фостър е махнат от състава за мачовете в НБЛ, но пред BGbasket.com Тони Дечев обясни, че той продължава да е част от отбора.

 

„Направили сме само промяна за мачовете. Просто така решихме да пробваме този вариант. Оставаме с четирима чужденци за НБЛ, във ФИБА могат да играят пак петимата. Засега това е решението, което сме взели“, заяви Дечев.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи