Рилски спортист отказа ЦСКА и остава непобеден


Рилски спортист отказа ЦСКА и остава непобеден
(сн. НБЛ)
29-10-2022 21:01 | BGbasket.com

Рилски спортист продължава да е без загуба в НБЛ, след като днес се наложи над ЦСКА като домакин с резултат 84:72. Четвъртият успех на самоковци дойде сравнително лесно, въпреки че в края на третата и началото на четвъртата част те се отпуснаха срещу тормозения от контузии съперник. „Червените“ са с по две победи и загуби до момента. В следващия кръг Рилецо гостува на друг непобеден отбор – Черно море Тича, а ЦСКА почива.

 

Ударно начало на Рилски спортист доведе до бързо откъсване и двуцифрена разлика. ЦСКА бързо влезе в темпото на мача и успя да се задържи близо до съперника и да приключи първата част при само шест точки изоставане. Рилецо обаче продължи да налага темпото си и бързо след началото на втория период отново дръпнаха напред, като този път запази комфортна преднина за 47:32 на почивката.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Страдащият от кадрови проблеми ЦСКА, който е освен без Брандън Йънг, бе и без Венцислав Петков, който се контузи в предишния мач на отбора, успя да се противопостави на съперника след почивката. „Червените“ успяха да стопят част от изоставането си през третия период, за да стигне до 54:62. След силни минути на ЦСКА в началото на последната част разликата спадна до едва две точки, но Рилски показа класата си в последните минути и затвори мача в своя полза.

 

По 19 точки за победителите вкараха Димаджио Уигинс (8 борби) и Брандън Уигинс (5 борби, 4 асистенции). 18 точки добави Чавдар Костов, а 16 – Еван Бати.

 

За ЦСКА Райли Оуенс регистрира 30 точки и 5 борби, а 19 плюс 9 записа Зейн Ноулс.

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист, ЦСКА, НБЛ - мъже
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи