Людмил Хаджисотиров: В един момент играехме повече да не загубим, отколкото да спечелим


Людмил Хаджисотиров: В един момент играехме повече да не загубим, отколкото да спечелим
(сн. НБЛ)
29-10-2022 21:21 | Max Sport 2

Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров коментира успеха на тима си срещу ЦСКА в Самоков в мач от четвъртия кръг на НБЛ:

 

„Ние играхме много добре първото полувреме, като изключим това, че ни взеха 12 борби в нападение. Вкарахме 47 точки, агресивната ни защита даде резултат и стреляхме 60% от тройката. Те рискуваха, нямаха какво да губят и ни хванаха в зона, в която ние имахме 7-8 отворени стрелби, които не влязоха. След това напрежението дойде в нашия отбор и като че ли играехме повече да не загубим, отколкото да спечелим. Иначе по-голямата част от времето контролирахме мача – водили сме 36 минути. Не успяхме да се организираме добре срещу зоновата защита, въпреки че сме опитен отбор. Напрежението се прехвърли доста върху нас, за да не загубим спечелен мач, но пък хубавото е, че играхме умно накрая, което ни спечели мача.

 

Вчера ни беше първата тренировка абсолютно всички заедно, както и днес сутринта. Надявам се и в понеделник и вторник да можем да се готвим в същия състав. Изключвам Миро Васов, който не е в състава. Мисля, че тогава ще бъде една идея по-реално. Искам да сме в максимална форма за нашето състояние. Не смятам, че можем да видим Йордан Минчев в игра до края на ноември. Искам да се възстанови максимално добре, той ще ни трябва за по-късната фаза от сезона. Най-вече искам да е здрав на 100%. Той е много амбициозен и мотивиран, но може да покаже качествата си най-добре, ако е напълно възстановен. А тук той има оптималните условия да го направи.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Людмил Хаджисотиров, Рилски спортист, ЦСКА, НБЛ - мъже
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи