Тодор Тодоров: Успяхме да изконтролираме силното начало на Ямбол


Тодор Тодоров: Успяхме да изконтролираме силното начало на Ямбол
(сн. НБЛ)
03-11-2022 22:43 | Макс спорт 2

Спартак Плевен продължава победната си серия след пет поредни успеха от началото на сезона в Националната баскетболна лига. Плевенчани нямаха затруднения след друбоя срещу Ямбол след 90:58. Старши треньорът Тодор Тодоров сподели кое се оказа ключово за  категоричната победа на Спартак.

 

„Честно казано, очаквахме мачът да бъде такъв, какъвто беше през първите 5 минути. Подготвяхме се доста за това нещо, аз и преди началото на срещата казах, че моята увереност за дадена среща идва от работата, която сме свършили през седмицата. Нямахме толкова време да се подготвим, но въпреки това нещата, които бяхме заложили като план, успяхме да ги изпълним. Подготвяхме се за защитата на Ямбол, но се радвам, че успяхме да изконтролираме силното начало на домакините. Благодарение на опита и по-дългата ротация успяхме да пречупим мача и да вкараме второто полувреме в сценария, в който искаме.

 

От началото на сезона казвам, че ние разполагаме с доста добър колектив. Естествено, това е подплатено и с добри баскетболни качества на отделните играчи. Виждате, че имаме играчи, които във всеки момент могат да дадат принос в нападение и в защита. Тези 58 получени точки са именно заради това. Домакините вкараха 22 точки в първата част, но ние изконтролирахме това и спечелихме“, допълни треньорът.

 

От миналата година не спирам да повтарям, че единственото, което ме интересува, е как тренираме и как се подготвяме за даден мач. Ние сме отборът, който най-малко гледа в бъдещото и не прави абсолютно никакви сметки. Стараем се да се подготвяме максимално добре за всеки един противник, отдаваме нужния респект и до този момент това ни носи успех. Не се знае дали ще продължи. Гарантирам, че ние ще продължим да работим по абсолютно същия начин.

 

Един треньор и клуб няма как да не се радват от това, че са оценени по този начин, след като има играчи в националния отбор. Аз съм от една по-стара генерация, за която националният тим означава много. За всеки един играч трябва да бъде чест, отговорност и достойнство да се докосне до този отбор. Радвам се, че от нашия тим са избрани да бъдат трима. Селекционерът решава дали и тримата ще вземат участие в мачовете, но поздравявам абсолютно всички фенове на Спартак, защото те най-вече заслужават да има нещо такова, което да гледат всеки мач в Плевен“, отбеляза Тодоров.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Спартак Плевен, Тодор Тодоров
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи