Барчовски: Изключително несправедливо е спрямо отборите с национали да се променя програмата на НБЛ


Барчовски: Изключително несправедливо е спрямо отборите с национали да се променя програмата на НБЛ
(сн. НБЛ)
08-11-2022 16:03 | Мария Маринова

Националният селекционер и старши треньор на ЦСКА Росен Барчовски се обяви против промените в програмата на мачове от НБЛ. Поводът е преместването в паузата на двубоя между Черно море Тича и Черноморец от деветия кръг, което според наставника ощетява останалите отбори с национали в тях. Барчовски сам пожела да изкаже мнението си по темата чрез BGbasket.com, а ето какво заяви:

 

„Този мач е между отбори, в които няма национални състезатели. Тимовете, които имат такива, са със сгъстена програма, докато сега тези два си облекчават тази сгъстена програма, дърпайки си мача в прозореца за националния отбор.

 

Когато има едно дълго прекъсване, те все пак ще имат мач, така че за тях не се нарушава игровият ритъм. Това е изключително несправедливо за отборите, които имат национали, и облагодетелства другите.

 

Пререждане на програмата за мен може да стане само в изключително краен случай и то само със съгласието на всички отбори в лигата. Това е принципно. Съвсем случайно го прочетох, защото в момента концентрацията ми е друга. Това облагодетелства едни отбори за сметка на други. През декември има шест мача през три дена. Достатъчно е един такъв мач да ти се премести и ти се облекчава програмата и обратно.

 

Когато една програма е направена, тя не се пипа. Лоша, добра – каквато е, такава. Който е имал нещо спрямо нея, да го е направил в началото. Не може да се мести програма и да се правят такива неща.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Росен Барчовски
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи