Георги Кендеров: Тази година сформирахме един добър колектив


Георги Кендеров: Тази година сформирахме един добър колектив
(сн. НБЛ)
19-11-2022 22:42 | Макс спорт 2

Крилото на Шумен Георги Кендеров изигра най-добрия мач в кариерата си в българското първенство. Баскетболиста отбеляза 30 точки за 35 минути прекарани на терена. Усилията му обаче не бяха достатъчни, тъй като неговият отбор отстъпи с 68:84 на Ямбол в двубой от шестия кръг в НБЛ.

 

Не отговорихме на тяхната агресия. В началото дръпнахме, защото играхме по-агресивно. От там се получи този развой. Опитахме третата част да се върнем, смъкнахме разликата до 12 точки, но не ни стигнаха силите. Трябва да работим още. Паузата също влияе, но както ние, така и те нямаха мачове. Може би Ямбол имаха по-голямо желание днес. Опитахме, но толкова ни стигнаха силите.

 

Тази година сформирахме един добър колектив. Българите сме равностойни, чужденците ще се нагодят с мачовете. Още не са свикнали с европейския баскетбол, но ще свикнат. Поставили сме си цели да играем на плейофите и Купата на България. Работя здраво, всеки ден съм в залата. Давам максимума от себе си и се надявам да играя по същия начин. Мисля, че може и занапред да изглеждаме още по-добре както аз, така и отборът”, заяви Кендеров.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Шумен, Георги Кендеров
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи