Янко Янков: Не можахме да отговорим на агресията на Рилски спортист


Янко Янков: Не можахме да отговорим на агресията на Рилски спортист
(сн. НБЛ)
12-12-2022 09:53 | nbl.basketball.bg

Старши треньорът на Шумен Янко Янков обясни причините за поражението от Рилски спортист в Самоков:


 „Честитя победата първо на отбора на Рилски спортист. Наистина имаше доста голяма разлика в играта ни през първото и тази през второто полувреме. Втора среща се получава така, като същото стана и в мача с Балкан Ботевград. Определено, щом има повторение на нещата, трябва да направим по-задълбочен анализ върху ситуацията. Може би, не ни стигнаха и силите.

 

Рилски спортист има по-дългата пейка и през второто полувреме не можахме да отговорим на тяхната агресия в двете фази на играта. На полувремето стояхме добре благодарение на това, че грешките бяха малко. Борбите бяха равни, но в края на срещата вече цифрите показват съвсем друго. Категорично превъзходство на Рилски под двата коша, но просто те са много опитен отбор, който се възползва от всяка грешка. Точно това им позволи да отворят и разликата в третата част и впоследствие за нас беше невъзможно да се върнем“.

 

Баскетболистът на тима Николай Георгиев допълни: „Организацията ни през втората половина от двубоя не беше на ниво, а Рилски все пак са добър отбор и не беше проблем за тях да натрупат разлика. Не сме доволни от представянето си, но се борим и правим това, което можем. Надявам се в следващите двубои да се представим по-силно и да покажем по-добро лице“.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Шумен, Янко Янков
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи