Людмил Хаджисотиров: Видимо имаше подценяване


Людмил Хаджисотиров: Видимо имаше подценяване
(сн. НБЛ)
12-12-2022 10:22 | nbl.basketball.bg

Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров сподели мнението си след победата срещу Шумен у дома:

„Видимо, след тази победа над Плевен преди няколко дни, имаше подценяване. По никакъв начин обаче не омаловажавам усилията на отбора на Шумен, които изиграха много добро първо полувреме. Вкараха и трудни стрелби със доста добра успеваемост. Нашата енергия и агресия пък беше под всякаква критика и съответно заради това получихме толкова много точки.

 

На полувремето казах на момчетата каквото трябва и взеха мерки, и фактически това, което исках през първото полувреме, се получи през второто. Третата част ни вкараха 8 точки. В четвъртата част пък ни вкараха 13 с два коша в последната минута, които трябваше да спрем с един фаул, който имахме да даваме. Спечелихме борбата, изобщо през вторите 20 минути играхме така, както трябва, и се видя разликата.

 

Поздравявам и отбора на Шумен, който игра силно, освободено и направи добро първо полувреме. Сега при нас има два дни, в които да се подготвим за здрав мач срещу отбор, който победи Шумен в Шумен и то с разлика. Това означава, че нямаме време за отпускане и трябва да се подготвим по най- добрия начин.

 

Относно дебюта на Йордан Минчев мога да кажа, че той прогресира. Всеки ден състоянието му става все по-добро, започна вече да тренира почти наравно с отбора и смятам, че, ако всичко е наред, в най-скоро време ще може да направи своя дебют с екипа на Рилски.“

Капитанът Чавдар Костов коментира: „Не мисля, че подценихме мача. Просто влязохме малко по-меко и с не тази бързина, която трябва да показваме и затова мачът се разви така през първото полувреме. На почивката коригирахме грешките си и мисля, че закономерно победихме с такава голяма разлика“.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Людмил Хаджисотиров
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи