Седем поред за Левски


Седем поред за Левски
(сн. BGbasket.com)
12-12-2022 19:03 | BGbasket.com

Левски стигна до седем поредни победи в НБЛ след 83:70 над Шумен в изтеглен мач от 11-я кръг.

 

Въпреки че и двата отбора имаха мачове в неделя, се хвърлиха здраво от първата минута и началната четвърт премина в сериозна битка. Шумен имаше леко предимство в началото, но Левски бързо възстанови и изравни играта. Едва в последните моменти от четвъртината "сините" взеха минимална преднина от 24:20.


Левски имаше привидно преимущество на старта на втория период, но с няколко бързи тройки Шумен се върна и направи пълен обрат.


Гостите продължиха да изглеждат по-нахъсани и агресивни и в двете фази на играта, дори в моментите, в които изоставаха в резултата. Те имаха цели 7 тройки до почивката, макар и по-голяма част от атаките им да бяха именно от тази зона - 19 от общо 32 опити от игра за 20 минути.

 

Левски пак се посъбуди в последните минута-две от полувремето, за да се оттегли на почивка при 46:43, но остави всичко отворено за оставащите 20 минути.

 

След подновяването на играта Левски бе отборът с тройките и с няколко далечни стрелби се откъсна за първи път с двуцифрена преднина. Шумен остана само с 4 точки в рамките на цялата трета част и това даде възможност на "сините" да се разиграят и да направят преднината си вече твърде сериозна при 65:47.


Последната четвърт стана протоколна, след като Левски взе над 20 преднина, и Шумен успя да скъси дистанцията за по-малко поражение в края.

 

23 точки за успеха вкара Алън Арнет, 16 добави Джон Флорвиъс и 11 - Николай Михайлов.

 

Рей Идову завърши с 15 за Шумен, по 11 вкараха Адриян Секулов, Николай Георгиев и Майк Адеунми.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ - ШУМЕН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи