Константин Папазов: Смея да кажа, че играем най-добре от всичките


Константин Папазов: Смея да кажа, че играем най-добре от всичките
(сн. НБЛ)
26-12-2022 23:14 | Макс спорт 2

Президентът на баскетболния отбор на Левски Константин Папазов говори след победата над Спартак Плевен с 82:69 в зала „Триадица". Именно Папазов трябваше да ръководи срещата в последната четвърт, след като Димитър Ангелов и Божидар Гьорев бяха дисквалифицарани в края на третия период.

 

Ефективността между двата отбора е 104 срещу 43 за нас. Като ме предизвикват, аз това го мога най-добре. Сега вече сме трети, не се знае колко време. Играем добре, смея да кажа, че играем най-добре от всичките. Само че видяхме чудеса. Видяхме, че 1-вият, 15-ият и 55-ият свириха мача между двата отбора, които играят най-добрия баскетбол.

 

Имаме най-добрия треньорски екип, без мен. Митко Ангелов и Божидар Гьорев перфектно анализират. Имаме доста различни стратегии в мачовете. Ние сме един от малкото отбори в България, които играят баскетбол спрямо съперника. А не да се събирами и да си играйкаме. Всички са приятно изненадани, включително и аз. Като погледнах програмата, мислех, че ще започнем с пет загуби. Една победа в Бургас ни даде шанс да натрупаме самочувствие. Голяма доза късмет, но много битка на мача с ЦСКА, но нещата се отпушиха. Стоян Божанков ми каза, че най-първо място е селекцията. Имаме изключителен джакпот в лицето на Флорвиъс и Арнет. Имаме двама безупречни и истински лидери като Асен и Голди, които дават възможност на опита и добротата да даде шанс на младите да се развиват. Всичко това, което на мен собствениците са ми причинявали, аз няма да причиня на Митко Ангелов и на Божо Гьорев. Играем освободено, можем да паднем от всеки, можем да победим всеки. Аз мисля, че поредните победи можеха да бъдат повече. Имах претенции за някои ситуации в Самоков. Там и Ники Михайлов ни липсваше. Малко сме къси, но аз съм дал дума на тези деца, които дойдоха.

 

Благодаря на г-жа Боянова и г-н Гогов за това, че ни позволиха да имаме отбор. Тези шест деца от школата на Левски, ако не са при нас, няма да имаме отбор. Трябва да печелим време, за да може Левски да бъде спасен. Ние знаехме, че трябва да търсим победа с 13 точки днес. Играч на месеца безусловно е Лъчо Димитров. Вижте му първите мачове, вижте след мача с Черноморец. Това е един млад състезател, който в душата си носи Левски. Неприятно е, че следващият ни мач от първенството е чак през януари. Ние обаче приемаме ситуациите такива, каквито са. Аз бях обещал на Арнет, че ако днес бием, утре ще пътува да се види със семейството си. Имаме мач в Балканската лига след два дни. Тези деца заслужават награда, но Митко ще вземе решение. На 14 очакваме препълнена зала в мача срещу шампиона на България", заяви Папазов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Левски, Константин Папазов
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи