Една въпросителна преди края на второто завъртане в НБЛ


Една въпросителна преди края на второто завъртане в НБЛ
(сн. НБЛ)
17-02-2023 13:31 | BGbasket.com

Два мача преди края на второто завъртане в Националната баскетболна лига повечето от местата на отборите в класирането вече са ясни. Единствената въпросителна касае битката за петата позиция, като за нея се борят Спартак Плевен и Черноморец.

 

Двата тима за момента са с еднакъв баланс 10-9, като решаващи за подреждането им ще са последните им мачове от 22-рия кръг. Спартак приема Балкан тази вечер, докато в събота Черноморец гостува на Ямбол.

 

Ако само един между Спартак и Черноморец спечели предстоящия си двубой, именно той ще стане пети. При победи или загуби и за двата, те отново ще са с еднакъв актив. Тогава ще се гледат директните мачове.

 

През сезона отборите са си разменили по една победа, като любопитното е, че разликата във всеки от двата мача е точно 7 точки. Спартак печели през октомври с 84:77 в зала „Балканстрой“, докато през януари Черноморец взима реванш на свой терен в зала „Бойчо Брънзов“ с 88:81.

 

В тази ситуация се преминава към следващия критерий, а той е общата точкова разлика във всички изиграни мачове на отборите през сезона в НБЛ. За момента Спартак е +24, а Черноморец е +17. Това означава, че при равенство между двата тима, от значение ще се окаже и с каква разлика ще спечелят или загубят своите мачове, съответно с Балкан и Ямбол.

 

Отборът, който завърши на петата позиция, ще има домакинско предимство пред другия в третия етап от Националната баскетболна лига.

 


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2022/2023

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Спартак Плевен, Черноморец
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи